Dagens namn: Bror

Saka räddade Arsenal – igen

Uppdaterad 18.52 | Publicerad 17.58

Bukayo Sakas succé fortsätter.

Mot Southampton gjorde han ett mål och två assist och räddade Arsenal från fiasko.

– Han är en ledare, säger Mikel Arteta.

Southampton har läckt som ett såll den här säsongen, men på lördagen stod den före detta Arsenal-målvakten Aaron Ramsdale för en fin insats och höll nere siffrorna.

Arsenal fick inte hål på Ramsdale i första halvlek och i början av andra tog gästerna chockartat ledningen via Cameron Archer.

Förbi Pires

Men Arsenal vände och vann.

Kai Havertz gjorde 1–1 i den 58:e minuten och Gabriel Martinelli 2–1 i den 68:e.

Bukayo Saka assisterade till båda målen och har nu gjort totalt 42 assist i Arsenal – fler än klubbikonen Robert Pires.

Hyllas av Arteta

I den 88:e minuten krönte han Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus-insatsen med att dessutom göra mål fram till 3–1, vilket blev slutresultatet.

– Saka har blivit en ledare i det här laget och man vill alltid att toppspelarna ska vara med och påverka matcherna. Det gjorde han ännu en gång, säger managern Mikel Arteta på presskonferensen efteråt.