Dagens namn: Birgitta, Britta

Storseger för IFK Norrköping

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-13

Vann inför storpublik på Idrottsparken

Två straffmål av moldaviern Petru Racu visade vägen när IFK Norrköping slog seriefyran Falkenberg med hela 5–1 i superettan. För Norrköping som låg 14:e var det bara tredje segern på 14 omgångar och man klev upp tre placeringar till en elfte plats.

Daniel Bamberg satte 1–0 innan Erik Johansson reducerade. Racus första straffmål kom efter 31 minuter och sju minuter senare satte han nästa. I början av andra halvlek gjorde Stefan Thordarson 4–1 och med sekunder kvar fastställde Imad Khalili slutresultatet 5–1.

Även seriefemman Syrianska fick stryk av ett bottenlag. Sirius, som låg sist, vann hemma med 3–1. Sex minuter före full tid stod det 1–0 men då kom 1–1, Michael Mensah, 2–1, Sylvester Bale Sunday och 3–1, straffmål av Shpetim Hasani. Uppsalalaget är nu över det nedersta strecket.

Sist i superettan i stället Ljungskile som hade 1–0 borta mot Ängelholm men förlorade med 1–3. Mattas Adelstam blev tvåmålsskytt för Ängelholm.