Dagens namn: Orvar

”Jag är chockad”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-04

Skakad Sir Alex om Leeds superskräll: ”De kämpade som tigrar”

Division 1-laget Leeds smällde till ordentligt när de slog ut Manchester United ur FA-cupen.

För Uniteds manager Alex Ferguson var det första gången han förlorade i tredje omgången. Han var, naturligtvis, rasande:

– Jag är chockerad av insatsen.

SÄNKTE MÄKTIGA UNITED Jermaine Beckford jublar ikapp med lagkamraterna – här har de precis gjort målet som skickade Man United ur FA-cupen.

Manchester United ställde upp med ett nästintill ordinarie lag. Skillnaden mot Leeds uppställning var på förhand enorm. Men när matchen väl kom igång var Leeds minst lika bra som United.

Leeds spjutspets Jermaine Beckford tog tillvara på en lyftning av mittfält-aren Johnny Howson, och lurade både Wes Brown och Tomasz Kuszczak när han rullade in 1–0.

– Vi blev tagna på sängen faktiskt, det var ett dåligt mål för oss att förlora på. Hela insatsen i första halvleken var dålig. Vi kom aldrig i gång och kvaliteten på passningarna... Hela insatsen var bara dålig.

Sedan fortsatte han med att såga hela laget vid fotknölarna. Den enda som klarade sig något sånär var inhopparen Antonio Valencia:

– Jag tycker inte att någon av spelarna kan säga att de hade en bra dag. Det är kanske bara Valencia, när han kom in, som kan säga det, säger Alex Ferguson som passade på att ge en komplimang till motståndaren:

– Leeds kämpade som tigrar, du kan vänta dig det när de kommer till Old Trafford för en FA-cupmatch. De är människor, de kan alltid överraska dig.

En ny erfarenhet

Men Ferguson skulle inte vara Ferguson om han inte hade en åsikt om domaren efter en förlust.

I går var det tillläggstiden det var fel på:

– Domaren la till fem minuter, det är en förolämpning mot matchen och spelarna därute.

För Alex Ferguson var det en helt ny erfarenhet att åka ut i FA-cupens tredje omgång, då Premier League-lagen kliver in. Det är en omgång som nästan alltid bjuder på storskrällar. Men Ferguson har alltid klarat sig, ända sedan han tog över United 1986.