Matchfakta 5/8

Bunkeflo–Jönköping Södra 2-1 (0-0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-05

Matchen:

Efter tre raka förluster är Bunkeflo tillbaka på vinnarspåret igen. Hemmalaget som läckt i försvaret på sistone gjorde ett par defensiva justeringar och hade bra koll på bakåt under större delen av matchen.

- Det var en kollektiv laginsats som grundlade segern, men Anders Ekelund arbetar fantastiskt idag, säger assisterande tränaren Ulf Zeba.

Men trots att de hade kontroll blev det darrigt när Jönköping Södra reducerade i den 83:e minuten.

- Vi hade 2-0 uppe i Jönköping i våras och då tappade vi till 2-2 så det är klart att det blev lite darrigt där, säger Zeba.

Mål: 1-0 (53) Anders Ekelund (Erol Bekir), 2-0 (66) Jens Nordström (Erol Bekir), 2-1 (83) Michel Kamhie (Fredrik Söderbring).

Varningar, Bunkeflo: , Jönköping Södra: .

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 2 753 (på Limhamns IP).

Bunkeflo:

Ola Svensson – Andreas Stirdh, Darko Marasovic, Max Fuxberg, Richard Henriksson – Jens Nordström, Erol Bekir, Anders Ekelund, Daniel Sliper -

Imad Khalili (89), Ken Hansson (75).

Avbytare: Robert Kjellin (75), Salif Jönsson (89).

Jönköping Södra:

Mikael Axelsson – David Blomkvist, Erik Skördåker, Daniel Karlsson,

Fredrik Söderbring – Johan Karlefjärd (59), Fredrik Fendrich, Aram Ibrahim (80), Johan Fäger (64)– Tommy Thelin, Patrik Elmander.

Avbytare: Michel Kamhie (59), Emil Backlund (64), Mikael Eriksson (80).

BK Häcken–Östers IF 0-2 (0-1)

Matchen:

Öster är klart på uppåtgående efter att ha tagit sin andra raka seger i superettan idag då Häcken bortabesegrades.

Det var göteborgarna som inledde matchen bäst de första minuterna och hade flest målchanser i den jämna första halvleken. Men det var Öster som ledde i halvtid.

Häckenförsvaret slarvade då de istället för att rensa valde att försöka spela sig ur en situation alldeles i slutet av halvleken. Öster störde Häcken så pass att de fick med sig ett farligt frisparksläge som specialisten på området, Pavel Zavadil utnyttjade och skruvade in 0-1 genom muren.

– Viktigt mål för dem, tungt för oss, konstaterar Häckens assisterande tränare Christian Lundström.

Öster backade hem efter paus för att försvara sin ledning och Häcken tvingades styra spelet för att nå en kvittering. Anfallssspelet gick dock för långsamt och riktigt farligt blev det aldrig. Istället kunde gästerna avgöra matchen genom att kontra in 0-2 med drygt en halvtimme kvar.

Häcken hade inte ork till att resa sig, Öster tog sin andra raka seger i superettan och klättrade ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen.

Mål: 0-1 (45) Pavel Zavadil, 0-2 (58) Emin Nouri (Freddy Borg).

Varningar, Häcken: Daniel Forsell. Öster: Emin Nouri.

Domare: Johnny Lundbäck.

Publik: 1 117 (på Rambergsvallen).

Häcken:

Alexander Hysén – David Marek (77), Johan Lind, Daniel Forsell, Marcus Jarlegren – Jonas Henriksson, Robert Mambo-Mumba, Jesper Ljung, Ari Freyr Skúlason (61) – Peter Olofsson (57), Dioh Williams.

Avbytare: Ze Antonio (57), Daniel Larsson (61), Erik Friberg (77).

Ljungskile:

Robert Veselovsky – Erik Tengroth, Marco da Silva, Fredrik Bild, Tyler Hughes – Emin Nouri, Helgi Danielsson, Fredrik Gustafson, Pavel Zavadil – Teofore Bennet (34), Anatolij Ponomarev (91).

Avbytare: Freddy Borg (34) ut (96), Daniel Svensson (91), Peter Wibrån (96).

Mjällby–GIF Sundsvall 1-3 (0-3)

Matchen : Händelserikt var bara förnamnet när formstarka Mjällby tog emot GIF Sundsvall ikväll. Mjällby har klättrat i tabellen på sista tiden och är med i striden om uppflyttningsplatserna till Allsvenskan. Deras fina form fick ikväll ett abrupt slut.

– Vi visste att de skulle bli en svår match, säger GIF Sundsvalls assisterande tränare Lars Andersson om förutsättningarna för match.

Men gästande Sundsvall startade matchen piggt och i den 5 minuten prickade Tarmo Neemelo ribban. Tio minuter senare assisterade han Johan Patriksson som gjorde 1-0 till gästerna. Målet var Patrikssons åttonde för säsongen, men han var inte nöjd. En kvart senare gjorde han sitt och Giffarnas andra mål för matchen. Innan halvleken var slut hade Arash Bayat ökat på till 3-0.

– Vi spelar tight och släpper inte till några farligheter, sa Lars Andersson efter matchen.

I andra halvleken blev Sundsvall mer passiva i sitt försvarsspel och föll lägre i positionerna. Mjällby kom in mer i matchen, men målen lät vänta på sig. Med en kvart kvar av matchen blir en Mjällbyspelare fälld i straffområdet av målvakten Fredrik Sundfors. Domaren blåste för straff. Sundsvallspelarna protesterade mot domslutet och hävdade att det var filmning. I tumultet som uppstod blev både Kalle Ljungberg och Arash Bayat utvisade. Ljungberg hade då bara varit inne på planen i ett par minuter. Straffen satte Marcus Ekenberg och putsade till siffrorna till 1-3. Med två man mindre backade Sundsvall hem med hela laget i försvaret.

– Det blev handbollsförsvar på slutet, kommenterar Andersson avslutningen på matchen. Sundsvall höll undan och behöll därmed andraplatsen och drog ifrån närmaste konkurrenterna bakom. Mjällby tappade i sin tur en placering och befinner sig nu på sjätte plats.

Målen: 0-1 (16) Johan Patriksson, 0-2 (31) Johan Patriksson, 0-3 (37) Arash Bayat, 1-3 (82) Marcus Ekenberg

Varningar: Mjällby: Marcelo Sarvas GIF Sundsvall: Joel Cedergren, Abubaker Tabula, Johan Melander, Kalle Ljungberg, Fredrik Sundfors

Röda kort: GIF Sundsvall: Arash Bayat, Kalle Ljungberg

Domare: Johan Hamlin

Mjällby: Dusan Melicharek – Daniel Ivanovski (84), Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Tobias Johansson – Daniel Nilsson, Patrick Osiako (68), Johan Persson, Marcelo Sarvas – Erton Fejzullahu (59), Marcus Ekenberg

Avbytare: Adam Berner (59), Johan Svensson (68), David Löfqvist (84)

GIF Sundsvall: Fredrik Sundfors – Mikael Lustig, Stefan Ålander, Erkan Saglik, Abubaker Tabula – Johan Melander (78), Joel Cedergren, Tobias Eriksson, Arash Bayat – Tarmo Neemelo (93), Johan Patriksson (88)

Avbytare: Kalle Ljungberg (78), Patrik Eriksson Ohlsson (88), Akombo Ukeyima (93).

Enköping – Landskrona Bois 0-2 (0-2)

Matchen

Enköping hade ingen lyckad kväll mot ett för dagen stabilt Landskrona. Viktiga poäng för Landskrona som är indraget i den täta bottenstriden. Skåningarna vann med 2-0 och var bättre matchen igenom. Enköping fick aldrig igång något kreativt spel.

– Vi gör en stabil insats. Det är fokuserat över nittio minuter och har ett bra försvarsspel, säger Landskronas assisterande tränare Caspar Pauckstadt.

Landskrona hade som plan att stöta högt på Enköpings backlinje och denna taktik lyckades. Enköping kom ingen vart och gästerna styrde matchen. I den tionde matchminuten gjorde Mikael Dahlgren 1-0 på straff och cirka tjugo minuter senare målade strikern Pär Cederqvist. Målet var mycket vackert, en rökare på halvvolley rakt upp i krysset. Landskrona slappnade inte av efter målen utan körde på som innan.

– Vi fortsatte att stöta högt och det framkallade mycket misstag i deras backlinje. Vi håller ihop lagdelarna och spelar bra helt enkelt, säger Pauckstadt.

– Det här var en jätteskön seger. Den kortar ner våran långa hemresa med 25 mil, avslutar en glad Caspar Pauckstadt.

Målen: 0-1 (10) Mikael Dahlgren, 0-2 (28) Pär Cederqvist.

Varningar: Enköping: Magnus Reuterwall. Landskrona: Christoffer Carlsson, Pär Cederqvist.

Domare: Mattias Nyman.

Publik: -.

Enköping: Ludwig Bergström - Peter Holm, Mario Dodic, Daniel Olsson, Magnus Reuterwall – Thomas Lekander (46), Martin Andersson, Niklas Klingberg (69) - Sebastian Rajalakso (59), Dragomir Draganov, Vitalij Gussev.

Avbytare: Erik Zettergren (46), Daniel Fiorini (59), Andreas Eriksson (69).

Landskrona: Lee Baxter – Mikael Dahlgren, Amar Muharemovic, Andrew Kelly, Antti Okkonen – Joakim Persson, Valentino Lai (64), Morten Avnskjold – Matthias Eklund, Pär Cederqvist, Christoffer Carlsson (86).

Avbytare: Alvedin Nezirovac (64), Robin Wikman (86).

Ljungskile SK–Sirius 2-1 (1-1)

Matchen

Med bara fem minuter kvar av full tid avgjorde rutinerade Jörgen Wålemark till Ljungskiles fördel. Cedomir Zarkovic drog upp bollen och med en mycket bra passning friställde han matchvinnaren Wålemark som enkelt kunde lägga in segermålet.

– Det var underbart skönt att avgöra med fem kvar, Cedomir slår en enormt fin pass, säger en nöjd Jörgen Wålemark.

Ljungskile fick annars en mardrömsstart. Redan i den första minuten gjorde Mani Tourang 1-0 till Sirius, framspelad av vasse Daniel Hoch. Men Ljungskile repade nytt mod i värmen hemma på HA Bygg Arena och Martin Smedberg kvitterar i den tionde matchminuten. Det var ikväll en match som aldrig riktigt kom in i något högre tempo.

– Det var en ganska långsam match med mycket hålla boll. Svårt att orka hålla igång i värmen, förklarar Wålemark.

Tjugo minuter in i andra halvleken blev gästernas Jonas Lundmark utvisad. Det öppnade för Ljungskile som flyttade upp med tre anfallare och pressade på för en seger. Och den kom slutligen efter Wålemarks avgörande mål i 85:e minuten. En rättvis seger för Ljungskile.

– Vi följer matchplanen och sätter mycket bollar bakom deras backlinje och slutligen lyckas vi avgöra, säger Jörgen Wålemark.

Målen: 0-1 (1) Mani Tourang (Daniel Hoch), 1-1 (10) Martin Smedberg. 2-1 (85) Jörgen Wålemark (Cedomir Zarkovic).

Varningar: Ljungskile: Cedomir Zarkovic, Andreas Kristoffersson. Sirius: Gustaf Segerström, Daniel Hoch.

Rött kort: Sirius: Jonas Lundmark.

Domare: Michael Lerjéus.

Publik: -.

Ljungskile: Nicklas Svensson - Cedomir Zarkovic (76), Darko Matijevic, David Leinar , Richard Jansson – Aleksandar Kitic, Andreas Kristoffersson, Anders Augustsson, Martin Smedberg – Mathias Gravem (73), Jörgen Wålemark.

Avbytare: Daniel Berg (73), Per Eriksson (76).

Sirius: Jon Rytterbro – Jonas Lundmark, Gustaf Segerström (78), Hjalmar Bertwig, Tighe Dombrowski – Fredrik Olsson, Pierre Gallo, Andreas Eriksson, Mani Tourang – Olle Kullinger, Daniel Hoch (83).

Avbytare: Daniel Pereira (78), Daouda Sall (83).

IF Sylvia–Falkenbergs FF 0-1 (0-1)

Matchen

Matchen mellan Sylvia och Falkenberg var en match som handlade om att ta tre viktiga poäng i kampen om att förbli alldeles ovan jumbostrecket. Det hela började som en öppen historia mellan lagen, som båda har 17 poäng i tabellen. Falkenberg lyckades dock få ett tidigt ledningsmål. I den tolfte minten lyckades Falkenberg få bollen i mål och fastställa slutresultatet 0-1.

– Det är ett turligt mål. Det är ett långskott från Robin Ganemyr som tar på Björn Carlsson och går in i mål, säger Falkenbergs tränare Ingemar Nilsson till Fotbollsverige.se. En dryg halvtimme efter Falkenberg ledningsmål skulle Sylvias försök till kvittering bli besvärligare. I den första halvlekens nästa sista matchminut blev nämligen tvungen att lämna planen.

– Vi får frispark efter en tröjdragning. Armando ger då igen med en armbåge i sidan och Falkenbergsspelaren filmar. Det försvarar inte Armandos handling, men det skulle vart två kort, två röda, säger Sylvias tränare Mats Olsson till Fotbollsverige.se.

– Det är alltid tufft att spela med en man mer. Motståndarna höjer sig ofta och man tar inte alla löpningar som man annars skulle ha gjort. Men vi försvarade oss bra i den andra halvleken och de hade egentligen bara en chans, säger Falkenbergstränaren Ingemar Nilsson.

Trots att Falkenberg fick spela med en man mer under den andra halvleken, så tycker Sylviatränaren Mats Olsson att de borde tagit åtminstone en poäng:

– Vi hade så bra chanser i den första halvleken att vi borde gjort mål och fått med oss en poäng.

Men någon poäng blev det inte, utan Falkenberg kunde istället åka tillbaka till Halland med tre poäng och en behagligare tabellsituation än inför matchen.

– Alla poäng är viktiga, men det är självklart extra viktigt att man tar poäng mot de andra lagen där nere i tabellen, sammanfattar Ingemar Nilsson segerns betydelse.

Mål: 0-1 (12) Björn Carlsson (Robin Ganemyr).

Varningar,Sylvia: Peter Karlsson, Fredrik Åström. Falkenberg: Robin Ganemyr.

Utvisning,Sylvia: Armando Ibrakovic (44).

Domare: Patrik Berglund.