Dagens namn: Nils

Nu rycker Real ifrån Barcelona

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-12

KRAMKALAS Real Madrids stjärnor visade klassen – Robinho gjorde två mål, Raúl ett och Ruud van Nistelrooy avgjorde sedan matchen.

Fernando Valera härmade Zlatan och Mallorca var nära en jätteskräll.

Men som så många gånger förr fick Ruud van Nistelrooy sista ordet.

Nu rycker Real Madrid i tabelltoppen.

Efter säsongens sjätte raka seger på hemmaplan i ligan hyllade tränaren Bernd Schuster tvåmålskytten Robinho.

– Han är svårtstoppad och i mycket bra form. Nu gör Robinho vad som förväntas av honom. Vi behöver den typen av spelare och jag hoppas att han fortsätter så här. I dag hjälpte han också till defensiven, men han är ung och kan fortfarande förbättra vissa saker, säger tysken.

Fantastisk match

Det var en fantastisk match med sprudlande offensiv fotboll på Santiago Bernabéu i Madrid i går kväll. Robinho gjorde sitt tredje mål för säsongen när han efter drygt tio minuter nickade in 1-0. Mallorcas Fernando Valera kvitterade omgående innan brassen slog till igen, den här gången ur misstänkt offsideposition.

Strax före paus tog Valera emot bollen utanför straffområdet, avancerade ett par steg och stänkte in 2-2 i målvakten Iker Casillas vänstra kryss. Mycket likt Zlatan Ibrahimovics drömmål i Champions League förra veckan.

Med en halvtimme kvar bredsidade Mallorcas nyblivne landslagsman David Güiza in 2-3 och en skräll modell större var på gång.

Men efter ett fint nummer av Robinho på kanten kunde Raúl enkelt kvittera. I 73:e minuten sprang sig sedan holländaren Ruud van Nistelrooy fri och satte iskallt 4-3.

Real Madrid toppar tabellen före Villarreal. Avståndet ner till trean Barcelona är nu fyra poäng.

– En mycket viktig seger, konstaterar Robinho.