Målvrål Armann Smari Björnsson jublar efter Islands 1-0 mot Nordirland.

Tack, Island!

Våra nordiska kollegor luggade förmodligen Nordirland på EM-biljetten i kväll.

Ett självmål i 89:e minuten stjälpte nordirländarna.

Island fick en kanonstart hemma i Reykjavik. Redan efter sex minuter satte anfallaren Ármann Björnsson 1–0 efter att Gunnar Heidar Thorvaldsson spelat bollen snett inåt bakåt. Nordirland pressade sedan för kvittering – och den kom till slut.

Svenskdödaren David Healy revs ner av Kari Árnason och satte själv den efterföljande straffen i mål. Arason i det isländska målet gick åt rätt håll, men nådde inte bollen.

Men Island återupprepade bedriften från i våras då man besegrade Nordirland på bortaplan. I den 89:e minuten slog Steinson ett hårt inlägg mot Eidur Gudjohnsen, men han behövde inte göra något. En olycklig Keith Gillespie petade in bollen i eget mål.

Självmål fortsätter att förstöra Nordirlands EM-kvalvecka. I lördags var Chrias Baird olycksfågeln i 0–1-förlusten mot Lettland.

Resultatet i kväll innebär att Nordirland har tre poäng upp till Sverige som har en match mindre spelad. Spanien besegrade senare Lettland, vilket innebär att Nordirland är långt från en EM-plats.