Zlatans nya bomb

Uppdaterad 2012-03-12 | Publicerad 2012-03-11

Bjöd på volleyassist och klassmål mot Lecce – se båda målen i bildspelet ovan

Zlatan Ibrahimovics vårform fortsätter i Milan.

Redan efter sju minuter i matchen mot Lecce bjöd 30-åringen på en ny delikatess när han assisterade Antonio Nocerino till 1-0-målet.

Sedan dunkade 30-åringen själv in 2-0 med ett stenhårt vristskott.

– Jag är nöjd, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic har varit i fantastisk form i Serie A de senaste veckorna. Svensken har bland annat stått för sitt andra hattrick i ligan samtidigt som Milan tagit över serieledningen.

50:e matchen för Milan

Det dröjde inte länge i matchen mot Lecce innan 30-åringen slog till igen. Mötet var Ibrahimovics 50:e ligamatch för Milan och han fick hemmapubliken att jubla redan efter sju minuter.

Robinho chippade fram bollen till Zlatan som vred kroppen och assisterade den vidare, med en volleypassning, till Antonio Nocerino. Mittfältaren drog till på halvvolley och satte 1-0, via en försvarare.

Zlatan var sedan nära att skruva in 2-0 via en jättefräckis, men bollen gick utanför den bortre stolpen. Målet skulle ändå komma.

I andra halvlek fortsatte Ibrahimovics uppvisning. Efter 65 minuter nådde en studsande boll svensken som drog till med ett stenhårt vristskott i det bortre hörnet till 2-0.

”En fantastisk söndag”

– En fantastisk söndag. Jag kunde ha gjort mer i dag men jag är nöjd med mitt mål och min assist. Det var tre viktiga poäng. Det är fortfarande många matcher kvar men vi har en liten fördel. Men allt kan hända i varje match, säger Zlatan.

Målet var svenskens 19:e på 21 spelade ligamatcher den här säsongen.

– Jag känner mig bra. Laget spelar bra och vi ska fortsätta så här. Jag är nöjd med min säsong så här långt.