Våldsam konfrontation i argentinska toppmatchen

Argentinaren Gaston Turus, 32, och hans lagkamrater i Belgrano försökte lugna ner de tillresta supportrarna under bortaförlusten mot Newell's Old Boys.

Då gick en polis emellan – och slog Turus i ansiktet med batongen.

Det blev en jobbig resa för Belgrano-supportrarna som hade tagit sig till argentinska Rosario, 30 mil från Buenos Aires.

Bortalaget var på väg mot en förlust i toppmötet med Newell's Old Boys och under matchen hade ett slagsmål brutit ut med hemmasupportrarna på Estadio Marcelo Bielsa.

Spelarna gjorde då sitt för att hjälpa och avbröt spelet för att försöka lugna ner supportrarna.

Slogs ute på gatorna

Men konfrontationen med polisen som stod mellan läktarna och planen slutade illa.

Försvararen Gaston Turus fick ta emot ett batongslag under ögat, blev liggande i två minuter och fick ses till av läkare efter matchen.

– Polisen klådde upp mig, säger han till La Nacion.

Hans lagkamrat Luciano Lollo fick rött kort för att, enligt domaren, ha attackerat en polis.

Efter tio minuter återupptogs spelet och Maximiliano Urruti fastställde slutresultatet till 2-0 i Newell's favör i den nionde tilläggsminuten.

Enligt The Guardian slutade inte våldet där – supportrarna ska ha fortsatt bråka på Rosarios gator.