Svensken nätade mot Breda

Alexander Gerndt.

Alexander Gerndt, som tagits till nåder av landslaget, visar form i holländska ligan.

I dag fixade han poäng för sitt Utrecht i 1–1-matchen mot NAC Breda.

Utrecht låg under borta mot NAC Breda när Alexander Gerndt höll sig framme på Jacob Mulengas inlägg från höger och stötte in kvitteringen i den 74:e minuten.

Målet var Gerndts andra den här säsongen och Utrecht ligger efter fyra omgångar på tionde plats med fem poäng.

Denni Avdic byttes in i andra halvlek för sin nya klubb Zwolle i 0–4-förlusten mot NEC Njimegen. Avdic lånades tidigare i veckan ut till den nederländska klubben från Werder Bremen. Samuel Armenteros spelade 69 minuter för Heracles som fick oavgjort, 1–1 mot Waalwijk.

Helsingborgs Europa League-motståndare Twente toppar tabellen trots att man bara spelat tre matcher.