Dagens namn: Mikael, Mikaela

”Jag utvecklas hela tiden”

Publicerad 2012-12-22

Ibra till Sportbladet: ”Jag fortsätter utvecklas”

MÅLSUCCÉN FORTSÄTTER  Zlatan Ibrahimovic öppnade målskyttet när Brest besegrades med 3–0. Segern betyder att PSG blir vintermästare – om inte Lyon vinner sin återstående match med mer än elva mål. De senaste tio åren har vintermästarna vunnit Ligue 1 fem gånger. Återstår att se om PSG och Zlatan håller undan under vårsäsongen.

BREST. Zlatan Ibrahimovics sensationella form håller i sig.

Svensken petade in PSG:s ledningsmål i 3–0-segern mot Brest och byggde därmed på sin ­imponerade statistik.

Facit i höst: 18 mål på 16 ligamatcher.

– Jag känner mig bättre än någonsin, säger 31-åringen till Sportbladet.

Det var inte mer än en månad sedan PSG:s manager Carlo Ancelotti beskrev läget i klubben som en kris. Då hade laget just förlorat mot Rennes på hemmaplan och sladdade i tabelltoppen, men... det var då, det.

För nu är PSG herre på täppan igen.

3–0-segern mot Brest på Stade Francis-Le Blé sätter press på Lyon och Mar­seille som inför omgången stod på samma poäng som PSG. Segern var dessutom odisku­tabel, framförallt ­sedan hemmalagets mittfältare Abdoul Sissoko åkt ut efter en huvudlös satsning mot Ezequiel Lavezzi.

Zlatan Ibrahimovic spelade som så många gånger förr huvudrollen. Tio minuter in på den andra halvleken höll han sig framme på ett inlägg från högerbacken Christophe Jallet och stötte in ledningsmålet med vänsterfoten. Ibrahimovic hade dessutom fler lägen att göra mål på, men den här kvällen fick det räcka med ett.

Nära nytt drömmål

Det mest spektakulära avslutet var annars den ”skorpionklack” som Zlatan försökte sig på i andra halvlek. Träffen blev dock inte tillräckligt ren för att det skulle bli ytterligare ett drömmål i samlingen och bollen gick någon meter ­utanför stolpen. Det skulle däremot blir en ”halv ­-assist” till det sista målet som Christophe Jallet sköt in via en Brest-försvarare på övertid.

Efter matchen hann Sportbladet få ett kort ord med PSG-stjärnan innan han hastade vidare till spelar­bussen.

– Det känns bra nu. Jag fortsätter att utvecklas ­hela tiden och jag känner mig bättre än någonsin, säger Zlatan som inte ville ge ­några kommentarer till den franska pressen.

Otroligt målsnitt

Målet som Ibrahimovic gjorde var alltså det 18:e i ligan den här säsongen på 16 matcher, vilket betyder att han redan nosar på franska ligans skytteligavinnare från i fjol. Då stannade Nene (PSG) och Oliver Giroud (Montpellier) på 21 mål vardera.

18 mål på 16 matcher innebär också att Zlatan än så länge slår sitt eget rekordsnitt från förra säsongen, när han med 28 mål på 32 matcher tog hem skytteligan i Serie A i stor stil.