Dagens namn: Lennart, Leonard

Fick skenan i ansiktet – blodet forsade

Publicerad 2012-02-04

Bilderna var otäcka.

Daniel Mossberg föll i straffområdet efter en svensk målchans – och träffade Andrey Veselov med skridskoskenan i ansiktet.

Kazaken blev liggande på isen medan blodet forsade från näsan.

Det var i den 51:a minuten i VM-semifinalen mellan Sverige och värdnationen Kazakstan som olyckan var framme.

Daniel Mossberg högg på en retur till vänster i straffområdet, när han plötsligt föll huvudstupa och gled iväg utanför banan.

I fallet for ena skridskon upp – och träffade motståndaren Andrey Veselov i ansiktet.

Blödde ymnigt

Skenan skar ett stort jack vid näsan och kazaken blödde ymnigare än snöfallet.

Efter att ha legat kvar på isen en stund reste han sig för egen maskin och skrinnande mot avbytarbåset. Väl där tryckte ledare upp snö mot hans ansikte, som var helt rött av allt blod.

Avgjorde på straffar

Kazakstan ledde semifinalen med 4–2 med blott fem minuter kvar, men då hämtade Sverige upp och kvitterade på stopptid.

Sverige avgjorde sedan på skiljestraffar och stor hjälte blev Edsbyn-målvakten Anders Svensson och avgörande skytten Johan Löfstedt, Sandviken.