Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-24

Gjorde fyra mål i derbyt

Kim Nilsson var den stora giganten när AIK krossade Balrog i derbyt.

Ölänningen stod för fyra av hemmalagets mål.

AIK klättrar på mot toppen i Superligan. På sistone har laget spelat två derbyn, först slog man Caperiotäby med 8/2 i fredags, och ikväll besegrades Balrog med hela 8-2. Då, liksom nu, var matchens förgrundsfigur Kim Nilsson. Den 23-årige landslagsmannen sänkte Caperiotäby i sudden. Och nu fullständigt massakrerade han Balrog med sina fyra mål. Nilsson satte 1-0 i slutet av den första perioden, öppnade den andra med att dubbla ledningen. Efter det andra målet sprang AIK verkligen iväg och dödade matchen genom att gå upp till 6-0 bara under periodens första halva. Där gjorde Nilsson både det fjärde och sjätte målet för AIK.

I den tredje perioden fick Balrog två tröstmål, men då var ju matchen redan körd.

AIK närmar sig nu serieledande Warberg och Dalen alltmer. Nu ligger man trea, sex pinnar bakom Warberg, en bakom Dalen. Fortsättningen av serien blir betydelsefull. I nästa omgång möts just Warberg och Dalen, samtidigt som AIK gästar jumbon Mora.