Dagens namn: Orvar

Mats Wennerholm: Nu är Färjestad med i matchen igen

SKELLEFTEÅ. Ett jätteslagsmål, en dramatisk sudden death och slutspelets hittills märkligaste mål.

Den andra kvartsfinalen mellan Skellefteå och Färjestad hade det mesta som slutspelshockey ska ha.

Och regerande mästarna Färjestad reste sig på nio.

Nu är de med i matchen igen.

Dragan Umicevics direktskott avgjorde 7.53 in i sudden death, då Skellefteås back Tim Erixon satt utvisad.

Efter förlusten hemma i torsdags var Färjestad tvungna att vinna två bortamatcher för att ha chansen att gå vidare till semifinal.

Nu är de halvägs.

Men det här var en match som kunde ha slutat hur som helst.

Färjestad tog över...

Skellefteå dominerade visserligen totalt från pucken släpptes och tretton minuter in i första perioden.

Färjestad hade inte haft ett enda skott på mål, innan backen Ari Vallin lyckades träffa mål efter 13.46.

Men sedan tog Färjestad över resten av perioden och jämnade ut skottstatistiken till 5-6.

Inte många skott, tätt och tillknäppt spel och 0-0 var logiskt efter den första perioden.

Den andra startade med att Skellefteå fick en straff, då Christian Söderström hakades i friläge.

Han la själv straffen efter 1.14, men Robin Rahm i Fäjrestads mål läste av honom totalt och räddade.

I stället tog Färjestad ledningen i spela fyra mot fem, då Emil Kåberg jagade en puck ner i Skellefteås zon.

...och lågt aldrig under

Pucken var en halv meter b a k om förlängda mållinjen, till höger om Andreas Hadelöv, då Kåberg vände sig om och drog på ett slagskott.

Det studsade på Hadelövs benskydd och in.

Men man säger ju att det lönar sig att skjuta i hockey, men oftast brukar det vara från en position framför mål.

Färjestad låg aldrig under i den här matchen, även om västerbottningarna kvittera både till 1-1 och 2-2 på ordinarie tid. Så det fanns väl en viss logik i att mathcen avgjordes då Färjestad tog ledningen för tredje gången i matchen. Värmlänningarna var också betydligt bättre än hemma i Karlstad senast - och nu känns den här kvartsfinalen helt öppen.