…och på lördagen kom Cristiano Ronaldos 300:e (!) mål i La Liga.

Sen passade han på att avgöra matchen med ett till.

Real Madrid är i stort sett avhängda från allt vad ligatitel heter men Cristiano Ronaldo har i alla fall något att glädjas åt.

Han är nämligen historisk – igen.

I matchen mot Getafe prickade den portugisiske stjärnan in sitt 300:e mål i La Liga och därmed blir han den andra spelaren, tillsammans med Lionel Messi, att nå den magiska gränsen.

Messi behövde 334 matcher på sig, Ronaldo behövde bara 286.

Målet betydde 2-0 till Real Madrid sedan Gareth Bale gett laget ledningen tidigare i matchen.

Utvisning och straff

I inledningen av den andra halvleken drog Getafes Luic Remy på sig sitt andra gula kort för kvällen och visades ut.

Trots detta blev det liv i matchen igen då Nacho orsakade en straff som Francisco Portillo förvaltade på bästa sätt fram till 2–1.

Ronaldo avgjorde

Men med tio minuter kvar att spela klev Cristiano Ronaldo fram och dödade spänningen med sitt andra för kvällen – och 301:a totalt – fram till 3–1, vilket också blev slutresultatet.

Segern gör att Real Madrid är 12 poäng bakom serieledande Barcelona, som har en match mindre spelad och som i morgon söndag ställs mot tabelltvåan Atlético Madrid.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se