Dagens namn: Helge

Abeba Aregawi chanslös i Paris

Publicerad 2014-07-05

Abeba Aregawi lyckades inte ta någon topplacering i Diamond League-tävlingen i Paris på lördagen. Vann gjorde Sifan Hassan från Holland.

Abeba Aregawi, 24, gjorde sitt sämsta lopp på mycket länge vid Diamond League i Paris kväll.

I mål var hon bara tia.

– Jag har ont i foten, säger hon till TV 12.

Med bara en dryg månad kvar till EM gav Abeba Aregawi ett mycket oroväckande formbesked vid Paris Diamond League.

När amerikanskan Jenny Simpson skruvade upp farten med 500 meter kvar så kunde inte Aregawi haka på och blev i stället rundad av klungan.

Medan EM-konkurrenten Sifan Hassan från Holland spurtade ner Jenny Simpson till seger på fina 3.57,01 på slutvarvet så passerade löpare efter löpare Aregawi som fram till för någon vecka sedan hade varit obesegrad i mer än ett och ett halvt år på distansen.

"Kunde inte alls hänga med"

I mål var Abeba Aregawi bara tia på för henne blygsamma 4.03,46, slagen av bland annat två brittiskor som hon lär stöta på i Zürich.

– Det är uppenbarligen någon typ av skada, hon kunde inte alls hänga med, säger friidrottsexperten A Lennart Juhlin och fortsätter:

– Det väcker oro. Springer hon 4.03 så är något allvarligt fel.

I en intervju med TV 12 efter loppet förklarade Aregawi att det handlade om en fotskada.

– I tre dagar har jag haft mycket ont, det känns inte bra, säger hon.

Det var knappast den 24-åriga födelsedag som Aregawi önskade sig.

Även Kim Amb hade en tung tävlingsdag. Efter två misslyckade kast bröt han tävlingen, även han med en känning i axeln.

– Jag körde två kast för jag hade lite känning i axeln och tar det säkra före det osäkra, säger han i TV 12.