Uppdaterad 2011-12-09 | Publicerad 2011-12-08

Så slutade torsdagens matcher

Leksand – Borås 1-4

Nya tränarduon Andreas Appelgren och Tommy Salo har fått en mardrömsstart hemma i Tegera Arena.

I första hemmamatchen blev det uddamålsförlust mot Örebro, och i andra hemmamatchen kom nästa smäll då seriejumbon Borås sensationellt kunde vinna med 4-1.

Linus Fagemo och Henrik Eriksson gav gästerna en 2-0-ledning i den första perioden, och efter Jon Knuts 1-2-reducering satte Victor Backman viktiga 3-1. Det målet kom mitt i matchen – och höll i sig till matchens sista minut då Marcus Sörensen skickade in 4-1 i tom bur.

Jonatan Bjurö i Boråskassen motade 31 av 32 skott och västgötarna tog andra raka bortasegern, men är alltjämt sist i serien.

Leksand är kvar som fyra i sammandraget.

Södertälje – Örebro 3-0

Efter fem raka nederlag lyckades Södertälje vinna igen – och man gjorde det mot serieledande Örebro.

Normalt offensivt skickliga Örebro lyckades aldrig få hål på suveräne keepern Julius Hudacek som motade totalt 32 skott när han höll nollan i 3-0-segern.

Det dröjde 31 minuter innan slovenen Robert Sabolic spräckte Nicklas Dahlbergs nolla och gjorde 1-0 för SSK, och i den tredje perioden spädde Julian Jacobsen och Andreas Gröndahl på till slutresultatet 3-0.

Örebro behåller serieledningen i tabellen medan Södertälje parkerar på niondeplatsen med två pinnar upp till Oskarshamn på den sista playoffplatsen.

Oskarshamn – Mora 4-3

Nyvärvade Tyler Plante fick debutera för Mora på bortaplan mot Oskarshamn, men kanadensaren fick sämsta möjliga start på sin sejour i Sverige.

Och det på grund av två landsmän: Evan McGrath och Matt Ryan i Oskarshamn.

McGrath gjorde 1-0 och Ryan satte både 2-0 och 3-0 för Oskarshamn bakom Plante. McGrath satte också den viktiga 4-2-pucken bara 23 sekunder efter Moras 2-3-mål, och till slut kunde Oskarshamn vinna med 4-3. Oskarshamn har därmed tre raka segrar på hemmaplan.

Tyler Plante motade totalt 23 av 27 skott i sin debut.

I Oskarshamn vaktade Alexander Bengtsson målet och svarade för 20 räddningar på 23 skott.

Tingsryd – Västerås 1-0 (sudden)

Det blev målvakternas match i Nelson Garden Arena.

Tingsryds Michal Zajkowski och Västerås Lars Johansson höll båda tätt i 60 minuter och såg till att matchen gick till övertid.

Väl där dröjde det bara en minut innan Thomas Larsson stänkte in 1-0 för Tingsryd och därmed såg till att hemmalaget kunde bärga två viktiga poäng. Smålänningarna tog i och med segern andra raka uddamålsvinsten.

Föga förvånande så utsågs målvakterna till matchens spelare för respektive lag.