Vann fem miljoner – efter jättetjafs

Uppdaterad 2014-11-19 | Publicerad 2014-10-20

Vann EPT London – konkurrenterna surnade till

Sebastian Pauli vann EPT London och 5,7 miljoner kronor.

Men finalbordet kantades av jättetjafs.

De övriga spelarna önskade en överenskommelse – något som vinnaren vägrade.

– Vill du prata siffror nu, undrade Sebastian Pauli ironiskt till tvåan MacPhee.

Natten till söndag tog den unge tysken Sebastian Pauli hem sin största titel hittills i karriären, då han vann EPT London och 500 000 pund, ungefär 5,7 miljoner kronor.

Men detta inte helt utan dramatik.

Under finalbordets gång blev det stort tjafs mellan spelarna, främst mellan vinnaren Sebastian Pauli och tvåan Kevin MacPhee.

När det återstod tre spelare på finalbordet började spelarna prata om en deal, något som är mycket vanligt i dessa turneringar. Men trots att frågan lyftes flera gånger, vägrade Pauli.

Han tjänade mycket pengar på det, något som irriterade de övriga.

Blev aldrig någon överenskommelse

Amerikanen Kevin MacPhee har tidigare vunnit EPT Berlin och jagade sin andra EPT-titel, men han hade inget att sätta emot den unge tysken som antog finalbordet som stor chipleader och sedan höll det hela vägen.

Under finalbordets gång pågick flera diskussioner om en deal spelarna emellan, men någon överenskommelse blev det aldrig. Pauli belönades därmed med det officiella förstapriset på 499 700 pund, ungefär 5,7 miljoner kronor.

Blev sura miner

När det återstod tre spelare på finalbordet lyftes frågan flera gånger om en deal, vilket är vanligt i dessa turneringar att spelare ingår då det skiljer så mycket pengar mellan placeringarna i toppen.

ICM, som är den mest accepterade formen av deal eftersom den anses mer rättvist, var vad tvåan Kevin MacPhee och trean Kevin Killeen från Irland önskade. Men Pauli vägrade eftersom han tyckte sig ha sådant stort övertag, och föreslog i stället chipchop, som innebär att man delar rakt av beroende på chipstacken.

Detta ville varken MacPhee eller Killeen, och det blev väldigt sura miner när Pauli sedan gick och vann turneringen och tjänade bra mycket pengar på att det inte blev någon deal.

– Vill du prata siffror nu, undrade Pauli ironiskt.

– Nej, svarade Kevin MacPhee kort och frågade varför inte Pauli gick med på en ICM-deal, som är den vanligaste typen av dealer i dessa turneringar.

– Därför att det inte är rättvist. Varför tog du inte chipchop, dundrade Pauli.

– För att ICM är mer rättvist, kontrade MacPhee.

Följ ämnen i artikeln