Dagens namn: Orvar

Tyskland klart för kvartsfinal

Publicerad 2011-06-30

Hemmanationen utbuat i paus – reste sig och vann

Tyskland fick inte utdelning i den första halvleken mot Nigeria och buades ut av hemmapubliken.

Men efter pausvilan bräckte guldfavoriten dödläget.

Jublet visste inga gränser när Simone Laudehr satte 1–0 i den 54:e minuten – vilket blev slutresulatet.

Tyskland är storfavorit till att ta hem sitt tredje VM-guld på hemmaplan – men mot Nigeria fick de kämpa för att ro hem tre poäng i sin andra gruppspelsmatch.

Tyskorna hade mest boll i den första halvleken, men lyckades inte spräcka nollan och blev gång på gång utmanövrerade av Nigerias hårda – men rättvisa – försvarsspel.

När pausvisslan ljöd svarade hemmapubliken i Frankfurt med att bua ut sina spelare och inte mycket hade fungerat för det stjärnspäckade lagbygget.

Tilltrasslad hörna

Den andra halvleken var dock bara nio minuter gammal när Tyskland bräckte dödläget.

I en tilltrasslad hörnsituation studsade bollen fram till Simone Laudehr, som behärskat dunkade in 1–0.

Jublet visste inga gränser efter ledningsmålet och Laudehrs balja visade sig räcka för att bärga segern.

– Det var ingen lätt match. Vi visste att det skulle bli tufft eftersom de behövde tre poäng. De gjorde livet surt för oss, säger matchhjälten till AP.

I och med viktorian är Tyskland redan klart för kvartsfinal mot Frankrike – med en gruppspelsmatch kvar.

– Det känns skönt att avancera, men vi har en hel del att jobba på, säger förbundskaptenen Sylvia Neid.