Klassiker-laget ramlar ur elitserien

Publicerad 2015-03-10

Ljusdal åker ur Elitserien efter Sirius monster-upphämtning

Ljusdals BK åker ur Elitserien.

Det står klart efter att laget inte lyckades vinna mot Gripen samtidigt som Sirius slog Falun med 15-2.

Det var tuffa förutsättningar för Sirius inför sista omgången av bandyns kvalserie. Laget låg på samma poäng som Ljusdal men med nio mål sämre i målskillnad.

Sirius ställdes mot avsågade Falun medan Ljusdal mötte mer eller mindre klara Gripen. Skulle Ljusdal vinna sin match var alltså Sirius tvunget att vinna med minst tio mål. Det var precis vad man gjorde.

Sirius fick en mardrömsstart

Sirius behövde ösa på framåt men Falun chockade Uppsala-laget redan efter sex minuter. Men då Sirius svarade en minut senare med att kvittera och sedan rullade det på för hemmalaget. Ställningen var 6-1 efter första halvlek. Samtidigt ledde Ljusdal med 1-0 och Sirius var just då borta från Elitserien.

Men i den andra halvleken fortsatte Sirius att ösa på framåt. Samtidigt som laget utökade till 9-2 kvitterade Gripen mot Ljusdal och då var ett säkrat kontrakt inte långt borta för Uppsala-laget.

47 säsonger i högsta serien

När Sirius sedan stänkte in 13-2 med drygt tio minuter kvar var Ljusdal tvunget att göra tre mål och matcherna kändes klara.

Matcherna slutade tillslut 15-2 till Sirius och Ljusdal spelade 2-2 mot Gripen.

Ljusdal har tre raka säsonger i Elitserien bakom sig och laget har totalt sett  47 säsonger i den högsta serien med SM-guldet 1975 som höjdpunkt.