Dagens namn: Orvar

Ny domartabbe (?) när Marta showade

Publicerad 2011-07-03

Rättskiparna står i fokus i dagens VM-matcher.

Marta gav Brasilien ledningen mot Norge – efter att ha knuffat omkull en motståndarback och dribblat bort en annan.

Domaren valde att fria och såg stjärnan lyfta in 1–0.

En frustrerad Marta visade inte vad hon går för i Brasiliens öppningsmatch mot Australien.

Men i dag, i toppmötet med Norge, verkar den gamla Umeå-spelaren vara på bättre spelhumör – och i den 22:a minuten slog hon till med sitt första VM-mål.

Ett kontroversiellt sådant, ska tilläggas.

Marta sprang på en djupledsboll som norskan Nora Holstad såg ut att hinna först på. Men brasilianskan använde händerna för att putta undan sin motståndare och hade plötsligt skaffat sig ett jätteläge in mot straffområdet.

Norska protester

Holstad föll till backen i närkampen och kunde inget göra när Marta fintade bort nästa försvarare och elegant placerade in 1–0.

Domaren Kari Seitz, USA, valde att inte döma frispark i förstaläget – till norskornas stora förtret.

I början av den andra halvleken serverade Marta fram Rosana till 2–0, och minuten senare gjorde stjärnan sitt andra VM-mål efter norskt försvarssjabbel.

Matchen slutade 3–0.