Uppdaterad 2012-07-30 | Publicerad 2012-07-29

Storfavoriten föll mot Honduras

Jerry Bengtson nickar in 1–0 för Honduras.

Praktfiaskot är ett faktum.

Favorittippade Spanien är utslaget ur OS-fotbollen efter förlust mot Honduras (0–1).

– Jag är säker på att om vi utnyttjat chanserna i de här två matcherna hade vi tagit medalj, säger spanske förbundskaptenen Luis Milla.

Spanien är regerande världsmästare, regerande Europamästare, regerande U21-mästare – och blev tidigare den här månaden U19-mästare.

Tiki-takan har utan tvekan dominerat världsfotbollen de senaste åren.

När förbundskaptenen Luis Milla presenterade en stjärnspäckad trupp till OS i London – med stjärnor som David De Gea, Juan Mata, Jordi Alba, Javi Martínez och Iker Muniaín – trodde många att det skulle bli en ny triumf.

Men OS blev inte någon spansk karneval.

Det började med fiaskot i premiären mot Japan (0–1).

På söndagen var Spanien tvingat att ta minst en poäng mot Honduras.

Så blev det inte.

Bengtson målskytt

Jerry Bengtson, spelaren som gjorde två mål i premiären och som ratats av AIK och Örebro SK, nickade in 1–0 för Honduras i första halvlek.

I andra halvlek dominerade Spanien stort på St James' Park, men José Mendoza i Honduras mål storspelade. Och när inte han stod i vägen hade spanjorerna marginalerna emot sig. De träffade virket tre gånger, bland annat när inhopparen Rodrigo nickade i ribban med mindre än tio minuter kvar.

– Som ni förstår är alla besvikna, säger Luis Milla på presskonferensen efteråt.

Spanien blev ”rånat” på en solklar straffspark i slutskedet när Rodrigo gjordes ned bakifrån. Spanjorerna omringade domaren Juan Soto som nöjde sig med gult kort till Juan Mata.