Japan chockade Spanien

Publicerad 2012-07-26

”Ville att spelarna skulle njuta av matchen”

Japans Yuki Otsu jublar efter att ha gjort 1-0 förbi Spaniens målvakt David de Gea.

OS-fotbollen har fått sin första jätteskräll:

Japan chockade Spanien och vann med 1–0.

– Jag ville att spelarna skulle fokusera på att ta tre poäng. Det är sällan vi möter ett så bra lag som Spanien och jag ville att spelarna skulle dra fördel av det och njuta av matchen, säger förbundskaptenen Takashi Sekizuka, enligt TT.

Spanien kom till London-OS som en av favoriterna till guldet i fotbollsturneringen, vid sidan av Brasilien.

Med en stjärnspäckad trupp med meriterade lirare som Juan Mata, Javi Martínez, Jordi Alba, David De Gea och Iker Muniaín ingav den spanska truppen respekt.

Men OS-turneringen började inte så bra för landet som är regerande världs- och Europamästare.

Japaner, japaner, överallt japaner, sprang och slet på Hampden Park och ordnade en 1–0-seger.

Otsu segerskytt

Segermålet kom i mitten av första halvlek genom Yuki Otsu som tryckte in en hörna vid bortre stolpen.

Med minuter kvar av halvleken fick Spanien än större problem. Försvararen Iñigo Martínez fick rött kort när han drog ned en fri Nagai.

I andra halvlek ägde Spanien boll, men hade svårt att skapa vassa chanser.

Japan fick en mängd kontringslägen och det var endast storspel från David De Gea och taffliga avslut som förhindrade en större förlust. De Gea berömde Japan.

– De spelade starkt, professionellt och passade bollen snabbt. De hade ett väldigt bra samförstånd mellan defensiv och offensiv.