Fyra raka förluster – men i kväll vände det

Niklas Andersson gjorde 2–1 för Frölunda.

Fyra raka förluster och ett kritiserat försvarsspel.

Men i kväll vände det för Frölunda.

Hemma i Scandinavium tog laget tre efterlängtade poäng när man slog Djurgården med 5-4.

Kvällens seger gav Göteborgslaget tre efterlängtade poäng. Det innebär att laget klättrar förbi Djurgården i tabellen.

Men segern satt långt inne.

I första perioden var det Djurgården som var det bättre laget och pressen mot Ari Ahonen i Frölundamålet var hög.

15.39 in i perioden forcerade Jimmie Ölvestad in Djurgårdens första mål i matchen.

Men Frölundas replik kom blixtsnabbt. Redan efter 20 sekunder kvitterade Frölundas och Tre Kronors succéback Andreas Holmqvist till 1-1.

Frölunda hade stora problem med försvarsspelet i en period som annars blev en ganska sömning tillställning.

Märklig historia

Andra perioden blev en märklig historia. Frölunda klev ut på isen som ett helt nytt lag och Djurgården blev plötsligt väldigt passiva.

9.21 in i perioden sköt Nicklas Andersson in 2-1 till Frölunda efter spel i numerärt överläge.

Drygt två minuter var det dags igen. Jonas Nordqvist stötte in 3-1 på en retur och Frölunda såg ut att ha matchen under kontroll. Men Djurgården kom tillbaka. Christian Eklund kunde ensam mot Ari Ahonen reducera till 3-2.

Fem minuter senare kvitterade Nicklas Danielsson till 3-3.

Men återigen var Frölundas replik blixtsnabb. 33 sekunder senare var laget i ledning igen efter mål från slitvargen Fredrik Pettersson.

Nervös tredje period

Tredje perioden blev lika spännande som den andra.

Fredrik Pettersson gjorde sitt andra mål och Frölundas femte mål för kvällen i den åttonde minuten.

Djurgården hade stora problem med passningsspelet och var långt ifrån det spel man visade upp i första perioden. Men i 18:e minuten lyckades man få in ett reduceringsmål genom Pär Bäcker.

I slutminuterna pressade Djurgården mot Frölundamålet. I den sista minuten lämnade Ridderwall målet men Frölunda lyckades hålla undan och slutresultatet, 5-4, kändes rättvist.

– Vi är helt överlägsna och skulle ha punkterat den här matchen tidigare. Fyra insläppta mål kändes lite onödigt, sa Frölundas tränare Per Bäckman till Canal Plus efter matchen.