Argentina till semifinal efter straffrysare

Publicerad 2024-07-05 05.33

Messi var tillbaka efter skadan.

Men missade sin straff i straffläggningen.

Trots det vann Argentina mot Ecuador och går till semifinal i Copa America.

Trots skickligt spel från Ecuador blev laget mållöst i första halvlek – i stället fick man se kvartsfinalmotståndarna ta eldningen när Lisandro Martinez nickade in bollen efter en knapp halvtimmes spel.

Därefter såg det ut som att vinsten var Argentinas – tills Ecuadors Kevin Rodríguez kvitterade med 1–1 efter 91 minuter och tog det hela till straffar.

Messi efter straffmissen

Inför matchen hade det spekulerats om huruvida Lionel Messi, som dragits med en benskada, skulle dyka upp på plan eller inte. Det gjorde världsstjärnan, men när det blev dags för straffar skickade han sin i ribban.

Desto bättre gick det för resten av laget. Argentina vann med 4–2 i straffar och går därmed vidare till semifinal, där de möter vinnaren i matchen mellan Kanada och Venezuela.

Noterbart är att det inte spelades någon förlängning. I Copa America går oavgjorda matcher direkt till straffar, med undantag för finalen.

Argentinas spelare firar vinsten mot Ecuador.