Adebayor avgjorde igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-30

Man City vann i Portsmouth

Manchester City bortavann i Portsmouth med 1–0. Adebayor nätade för tredje matchen i följd.

– Jag har bra självförtroende och hoppas att jag kan fortsätta göra mål för den här klubben, säger togolesen.

Adebayor (25) når högst på hörnan och knoppar in 1-0.

Det dröjde en halvtimme innan Manchester City lyckades få hål på bottengänget Portsmouth. Och återigen var det Arsenal-förvärvet Emmanuel Adebayor som nätade. Adebayor nådde högst på Gareth Barrys hörna från höger och nickade otagbart in ledningsmålet bakom Asmir Begovic.

Med bara fem minuter kvar av halvleken tryckte Micah Richards in 2–0. Men målet vinkades bort korrekt eftersom Gareth Barry befann sig i en offsideposition.

Femte raka

”Pompey” flyttade fram positionerna efter paus i jakten på en kvittering men det var först i slutet som det hettade till.

I 88:e minuten vaskade Portsmouth fram sin fetaste chans när just inbytte David Nugent höll på att forcera in kvitteringen. Shay Given blev ställd men lyckades stoppa bollen med axeln.

Ligadebut

Joleon Lescott svarade för en godkänd ligadebut i backlinjen. Han gjorde också väl ifrån sig häromdagen i Carling Cup när City vann med 2–0 över Crystal Palace.

Man City, för dagen utan bänkade Robinho, har öppnat ligan på bästa sätt via tre segrar och inga baklängesmål.

Alla City- och Arsenalfans har att se fram emot 12 september. Då ställs lagen mot varandra i Manchester. Och Emmanuel Adebayor mot sina gamla lagkamrater.

– Det kommer att bli tufft. Men spelar vi så här har vi chansen, säger Adebayor.