Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-06

Mårtenssons Ak Bars Kazan kvitterade i Gagarin Cup

Målskytt för andra matchen i rad.

Men Johan Åkermans projektil hjälpte inte.

Ak Bars Kazan kunde komfortabelt vinna den fjärde finalen efter att Tony Mårtensson fastställt slutresultatet till 5–2.

Lokomotiv Jaroslavl fick en mardrömsstart på måndagens Gagarin Cup-final. Efter mindre än tio minuter spelade hade Ak Bars Kazan gått ifrån till en 2-0-ledning.

Men reduceringen skulle komma. I spel fem mot tre tryckte Johan Åkerman dit ett direktskott i nättaket bakom Fredrik Norrena.

Stort slagsmål

I slutminuterna av den första perioden utbröt sedan stor kalabalik. Niko Kapanen knuffade till Konstantin Rudenko som tände till på alla cylindrar. Till slut var nästan samtliga spelare på isen inbladade i ett större slagsmål. Incidenten renderade totalt i 50 utvisningsminuter.

Knappt två minuter in i den andra perioden dödade Kazan matchen genom två snabba mål.

Tony Mårtensson fastställde sedan slutresultatet till 5-2 med sitt sjunde slutspelsmål. Ställningen i matchserien är nu 2-2.