Gefle ny trea – efter Dahlbergs explosion

Uppdaterad 2011-07-03 | Publicerad 2011-07-02

Från iskall till stekhet.

Mikael Dahlberg har plötsligt blivit en av allsvenskans vassaste målskyttar.

– Det känns jäkligt skönt, säger Gefle-anfallaren efter två nya fullträffar i 3–2-segern mot Gais.

70 matcher. Noll mål.

Det var Mikael Dahlbergs facit inför bortamatchen mot AIK den 25 maj.

Sedan dess har anfallaren gått från iskall till stekhet.

26-åringen stänkte in dubbla pytsar i matchen på Råsunda och står nu bokförd för fem av Gefles sju senaste mål.

Gefle fick en drömstart

De två färskaste kom i dagens bortamatch mot Gais.

På mindre än en kvart såg Dahlberg till att ge gästerna en 2–0-ledning på Gamla Ullevi.

Fem minuter in i matchen nickade han in ettan och tio minuter senare, efter en trasslig inläggssituation, kom mål nummer två.

– Det känns jäkligt skönt, såklart. Men jag tycker att jag har gjort bra matcher tidigare utan att göra mål, säger Dahlberg i Canal plus.

Spännande slutminuter

Kort därefter ökade dessutom anfallskollegan Jakob Orlov på till 3–0 för Gefle, som sedan lade ner målfabrikationen.

I den andra halvleken spräcktes Mattias Hugossons 700 minuter långa nolla, när Romario Pereira Sipiao hittade rätt bakom väggen i bortamålet. Även Wanderson lyckades överlista Hugosson, men då stod matchuret på 93 minuter och Gais kom inte närmare än dubbla reduceringar.

3–2-segern innebär att formstarka Gefle är ny trea i allsvenskan.