Dagens namn: Brynolf

Sandviken klart för finalfesten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-09

Men Västerås får vänta på biljetten till Studenternas

Sandviken är klart för SM-final – det står klart efter 6–4-segern mot Hammarby i dag.

Däremot lever mötet Västerås-Edsbyn vidare efter att Edsbyn vunnit med 3–2.

Edsbyn var i brygga efter två segrar för Västerås. Men de regerande mästarna vann den tredje matchen hemma i bandykyrkan och i dag tog man ytterligare ett skär mot finalen då man lyckades vinna i Västerås med 3–1. Edsbyn gick fram till en 3–0-ledning – tack vare tre hörnmål.

Nära kvittering

Skarpskytten Jocke Hedqvist dunkade in 1–0 redan efter sex minuter, nämnde Hedqvist utökade sedan till 2–0 med ett skott som styrdes i mål via VSK-spelaren Lasse Johansson och Daniel Liw satte 3–0.

Men med en halvtimme kvar reducerade Michael Carlsson efter ett mönsteranfall. Och när fem minuter återstod tryckte Anders Östling in ytterligare mål på hörna. På slutet jagade VSK kvittering, men Edsbyn höll undan. Femte avgörande match spelas i Edsbyn på tisdag.

Muhrén tremålsskytt

I den andra semifinalen var Hammarby piskat att vinna hemma på Zinkensdamm för att pressa fram en femte avgörande match. Men gästande Sandviken fick en drömstart och ledde efter en halvtimme med 4–1 efter att Magnus Muhrén och Patrik Nilsson satt två mål var. Hammarby kom dock tillbaka omgående och reducerade två gånger om innan pausvilan genom Lars Karlsson på straff och Gustav Björkman på hörna.

I andra halvlek pressade hammarby för en kvittering – men förgäves. Med fem minuter kvar klippte Magnus Muhrén in sitt tredje mål för dagen på hörna.

Skyttekungen Patrik Nilsson hann med att göra två mål innan han fick matchstraff för protest. Domarteamet bedömde det som lindrigt matchstraff – vilket innebär att han inte blir avstängd i finalen.