Dagens namn: Orvar

Målet räddade HV i den här finalen

JÖNKÖPING. Bäst av sju har blivit bäst av fem i SM-finalen mellan HV 71 och Djurgården.

Men HV fick jobba övertid för sin seger här i Jönköping, där Johan Davidsson avgjorde med sitt 4-3 först 8.04 in i sudden death.

Men jag måste säga att det kändes helt rättvist.

Och det var ett mål som räddade HV 71 i den här finalen.

Hade Djurgården vunnit även den här matchen tror jag det varit nyckeln till ett SM-guld för stockholmarna.

Men hade Djurgården fått 2-0 i matcher hade smålänningarna varit i brygga. Då hade de varit tvungna att vinna fyra av de fem finalmatcher som återstår.

Om det går till sju matcher alltså.

Bredare register

Nu tror jag HV 71 vinner det här, precis som jag trott redan från början.

De har ett lite bredare register, lite fler matchvinnartyper.

HV 71 hade ett större spelövertag i den här matchen, än vad Djurgården hade när de vann med 4-3 i Stockholm.

HV borde ha avgjort på ordinarie tid, men lagets power play har helt gått i baklås.

Det var väl den stora skillnaden över tre perioder, där HV vann skotten med 33-22 och hade massor av lägen.

Men Djurgården är starka och effektiva och HV tappar markeringen på ett oroväckande sett då och då.

Som när Marcus Krüger först fick stå helt ensam i slottet, sikta och skjuta i stolpen och sedan Andreas Engqvist kunde åka in framför mål, plocka ner returen med handsken och sedan slå pucken i öppet mål.

Inte en enda HV-spelare var i närheten.

Det är att bjuda på mål och sånt ska inte få hända på den här nivån.

Dif saknade Wesslau

Nu gav det Djurgården 3-3 efter 4.38 i tredje perioden och tog SM-final 2 till sudden death.

Djurgården saknade sin succémålvakt Gustaf Wesslau och när Oscar Sundh lite enkelt fick göra 1-0 på ett vinkelskott redan efter två minuter, såg det ut som målvaktsbytet skulle vli kostsamt för Djurgården.

Men "Riddarn" spelade upp sig och räddade sedan Djurgården flera gånger under matchen.

Han kan absolut inte lastas för den här förlusten.

Och SM-finalen fortsätter att bjuda på sprakande anfallshockey.

Synd bara att djurgårdsfansen skämde ut sig och började hiva in saker över publiken i andra perioden.

Tråkigt att se nu när Djurgårdens anhängare hyllats för sitt massiva stöd.

Sådana här scener sänker bara det egna laget.