Sverige tappade 3–0 – föll efter straffar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-23

Det blev fiasko i VM-premiären för Sverige.

Trots ledning med 3-0 förlorade Sverige efter straffar.

– Fanns inget som tydde på det här, säger SVT:s expertkommentator Hans Elis Johansson.

Sverige öppnade strålande, och ledde med 3-0 efter en halvtimmes spel. Men Finland tog sig tillbaka med två snabba mål, och vid pausvilan ledde Sverige med ett ynka mål. Men de regerande mästarna kom tillbaka, och såg vid ställningen 5-3 ut att ha matchen under kontroll. Skyttekungen i Elitserien, Christoffer Edlund, hade gjort hattrick och stod för en fin match.

Men återigen avslutade Finland halvleken bra, och gjorde två mål på tre minuter, och såg till att ta matchen till straffar. Där var våra grannar i öst starkast, och fullbordade chocken. Och att Sverige skulle förlora mot Finland var inget som någon hade väntat sig.

– Det fanns inget som tydde på det här, säger SVT:s expertkommentator Hans Elis Johansson.