”Min bästa match i hela turneringen”

Publicerad 2014-01-24

Nadal krossade Federer – klar för 19:e Grand Slam-finalen

Rafael Nadal fortsätter att framstå som ett spöke för Roger Federer.

Spanjoren vann semifinalen i tre raka set och ställs nu mot Stanislas Wawrinka i finalen.

– Det här var min bästa match i turneringen. Jag är väldigt nöjd, säger ”Rafa”.

Många hoppades på ett nytt klassiskt möte mellan Nadal och Federer, men den pånyttfödde schweizaren hade inte en chans på RodLaver Arena.

Den spanske världsettan vann med 7-6, 6-3, 6-3 och har nu vunnit 23 av 33 matcher mot tidernas största tennisspelare.

Redan efter två timmar och 23 minuter var semifinalen över.

”Alltid speciellt”

Federer, som ofta hamnade i tidsnöd, svarade för inte mindre än 50 oprovocerade misstag, att jämföra med 25 för Nadal.

– Det är alltid speciellt att spela mot Roger. Vi har mötts i många stora matcher och han är en stor mästare. Det är en ära att få spela mot honom, säger Rafael Nadal till Channel 7.

Han har fortfarande problem med vänsterhanden, där en blåsa förvandlats till ett öppet sår. Nadal blev omplåstrad i början av andra set, men vill inte prata om besvären.

– Det har varit väldigt mycket prat om den där blåsan. Problemet är att den sitter illa till, säger 27-åringen.

Rafael Nadal är klar för sin 19:e Grand Slam-final, vilket innebär att bara Federer har spelat fler. Han kan vinna sin 14:e Grand Slam-titel, lika många som Pete Sampras. Amerikanen är på plats i Melbourne och såg semifinalen på Rod Laver Arena.

– Jag ska göra mitt yttersta för att vinna på söndag, säger ”Rafa”.

”En tuff motståndare”

Nadal och Stanislas Wawrinka har mötts elva gånger tidigare. Schweizaren, som tränas av Magnus Norman och gick till final i går, har ännu inte vunnit något set mot spanjoren.

Rafael Nadal, som missade fjolårets turnering på grund av skada, väljer dock sina ord för att inte sätta onödig press på sig själv.

– Det är väldigt känslosamt att vara tillbaka på Rod Laver Arena och få spela en ny final.Wawrinka är en väldigt tuff motståndare. Han har spelat fantastiskt och vann mot Novak (Djokovic). Jag måste spela lika aggressivt som i dag, säger Rafael Nadal, som vann Australian Open 2009.