Dagens namn: Orvar

Den första perioden avgjorde allt

Djurgården gick på knock direkt i den första SM-finalen och den första perioden avgjorde allt.

HV 71 verkade förlamade av den våldsamma draget på Hovets läktare. Det var orkanstyrka redan från nedsläpp.

Det var länge sedan jag såg HV göra en så dålig period som den första och de fick vara tacksamma över att det bara stod 2-1 till Djurgården.

Hade inte Stefan Liv storspelat i smålänningarnas mål kunde det lätt ha varit både 3-1 och 4-1.

Råskällde i båset

I den andra fortsatte förvirringen i HV-lägre ända till tränaren Janne Karlsson tog en time out sju och en halv minut in i perioden.

Han råskällde i båset, han gestikulerade vilt med armarna och det gick inte att missförstå vad han tyckte om HV:s spel så långt.

Först då vaknade HV 71.

Men då var det för sent.

Jacob Josefsson hade redan hunnit ge Djurgården ledningen med 3-1 och resten av matchen fick HV jaga.

De gjorde visserligen 2-3 tidigt i tredje perioden, men de lyckades aldrig äta in Djurgårdens försprång.

När Marcus Nilson iskallt hängde upp 4-2 i Stefan Livs vänstra kryss efter 14.58 var matchen avgjord.

HV tog visserligen ut målvakten och lyckades reducera ännu en gång, men de var aldrig riktigt nära att få till en förlängning.

Kan bli kostsamt för Dif

Djurgårdes succémålvakt Gustaf Wesslau tvingades kliva av i tredje perioden - troligen med en sträckning i baksidan av låret.

Det kan bli kostsamt för Djurgården om den skadan blir långvarig.

Stefan Ridderwall fick komma in efter att inte ha spelat en enda match i detta SM-slutspel.

Det är ingen optimal situation i en SM-final.