Dagens namn: Orvar

Djurgården bröt förbannelsen

Wennerholms snabbanalys

JÖNKÖPING. Djurgården slog tillbaka i SM-finalen och bröt två förbannelser på samma gång.

När Marcus Krüger slog in 3-2 i tom kasse bakom Stefan Liv var det första gången som Djurgården vann i Jönköping sedan 2007.

Dessutom bröt man HV:s svit på sex raka segrar i sudden death i årets slutspel.

Det låg naturligtvis i luften när den här SM-finalen gick till sudden death för tredje gången i rad.

Det var på något sätt Djurgården tur att vinna.

Jag trodde att HV skulle utnyttja sin hemmafördel och vinna två raka här i Jönköping.

Nu känns den här matchserien helt öppen.

Djurgården får en hemmamatch till på lördag och nu känns det som det här kommer att gå till sju matcher.

Men det var en märklig match här i Jönköping, där HV dominerade totalt i första perioden.

Då fanns bara ett lag på isen.

Det kunde stått både 2-0 och 3-0 efter en period som nu stannade vid 1-0 till HV 71 - efter lagets första mål i power play i den här finalserien mot Djurgården.

Men Djurgården arbetade sig in i matchen sakta med säkert och i tredje perioden tog de över.

Kvitteringen till 2-2 kändes inte orättvis på något sätt och det kändes nästan i luften att även den här matchen skulle bli en ny suddenrysare.

Nu kom slutet lite snöpligt med bara sex sekunder kvar att spela av första förlängningsperioden.

HV tappade markeringen totalt i egen zon och Marcus Krüger fick stå helt solo och slå in segerpucken, snyggt framspelad av Marcus Nilson.

Nu undrar jag hur de här lagen ska orka ladda om till den femte finalen på torsdagskvällen.

Det blir inte mycket tid till återhämtning och frågan är vilket lag som är fräschast i benen.

HV-spelarna såg rätt trötta ut i slutet av matchen, vilket talar för Djurgården.

Å andra sidan tror jag knappast att HV plötsligt förlorar två matcher i rad mot en motståndare som lyckats vinna en enda gång på tre år - även om den segern är pinfärsk.

Det lär väl också bli en hel del eftersnack om Djurgårdens kvittering till 1-1 efter 1.26 av andra perioden. De skulle aldrig ha godkänts, då Djurgården var sex man på isen och målskytten Kyle Klubertanz tjuvade åtminstone tjugo meter, då han skulle byta med Andreas Holmqvist.

Å andra sidan tog HV 71 ledningen i slutet av perioden med samme Klubertanz i utvisningsbåset för en slashing som bara domaren såg.

Allt brukar jämna ut sig i längden, som bagaren sa.