Uppdaterad 2021-05-30 | Publicerad 2021-05-29

Isabelle Gulldén sköt sitt Brest till final i Champions League.

På söndagen väntar final mot hennes kommande klubb Vipers Kristiansand.

– Det är helt öppet, säger hon till Sportbladet.

Den första semifinalen i Champions Leagues Final Four i helgen i Budapest blev ett superdrama mellan trefaldiga regerande mästarna, och titelfavoriterna, Györ och Isabelle Gulldéns franska Brest.

Brest hade ledningen i paus med 11–8 i en målsnål tillställning (med storspelande världsmålvakter) men i andra halvlek gjorde Györ 6–0 på drygt tio minuter, vände matchen och såg ut att gå mot segern.

Men i slutskedet av ordinarie tid spelade Gulldén fram till Djurdjina Jaukovic som kunde kvittera till 20–20.

Det stod oavgjort också efter förlängningen och en straffrysare väntade.

”Var lite nervös”

Gulldén, som spelade non-stop framåt som speldirigent, fick ansvaret att ta Brests femte och sista straff.

Situationen var ganska bekväm för Gulldén med tanke på att det handlade om ett straffavgörande om en finalplats i Champions League: Brest ledde straffläggningen med ett mål när vår superstjärna klev fram – mål och Brest var i final, miss och Györ var tvungna att sätta sin straff för att förlänga straffdramat.

– Jag var lite nervös. Men vi hade ju ändå en chans om jag skulle ha bränt den, säger hon till Sportbladet.

Gulldén, van straffläggare, satte den säkert och Brest är i sin första final i Champions League.

– Jag hade inte tänkt skjuta ”favoriten” men hon gjorde rörelsen tidigt så det öppnade upp för den.

”Det är helt öppet”

I finalen kommer hon att ställas mot den klubb hon nu flyttar till: norska Vipers Kristiansand, med svenska målvakten Evelina Eriksson, som på ett övertygande sätt slog CSKA Moskva i sin semifinal med 33–30.

Hur ska det bli att möta din nästa klubb?

– Det ska bli kul. Det är en match så allt kan hända. Just nu spelar jag för Brest och jag vill gärna gå härifrån som vinnare.

Vilka är favoriter i finalen?

– Det är helt öppet. En match. Båda lagen har spelet bra sedan åttondelsfinalen. Vi måste få träff i försvarsspelet för de är oerhört samspelta, säger Gulldén.