Hudacek nollade Troja

Södertälje-Troja-Ljungby 2-0

Publicerad 2011-10-31

Södertälje har varit ett av hockeyallsvenskans målsnålaste lag så här långt – särskilt på hemmaplan.

Mot Troja-Ljungby skapades mängder av chanser, men första målet kom först efter 15.32 av den andra perioden.

I spel fem mot fyra satte Andreas Hjelm dit pucken i krysset och gjorde 1-0. Drygt två minuter in på tredje slog sedan Ziga Jeglic in 2-0 på en retur, vilket också blev slutresultatet i en match där Södertälje vann skotten med 46-18.

Slovakiske målvakten Julius Hudacek höll nollan för första gången i Södertäljes tröja.

Tingsryd-Borås 3-2

Lånet från Skellefteå, Marcus Sörensen, gjorde poäng direkt i debuten med Borås. Med en framspelning hittade han Henrik Eriksson, som kvitterade till 1-1 i början av den andra perioden i bottenmötet mot Tingsryd.

Men stor matchhjälte skulle Tingsryds finländske back Tom Koivisto bli. I slutet av mittenakten satte han 2-1 i power play och knappt fem in på tredje perioden gjorde han även 3-2.

Då hjälpte det inte att även Borås Henrik Eriksson blev tvåmålsskytt i den tredje perioden.

Tingsryd plockade sin fjärde raka seger hemma i Nelson Garden Arena, tog sig upp på rätt sida av det negativa kvalstrecket och skickade ner Borås till trettonde och näst sista plats i tabellen.

Almtuna-Sundsvall 6-2

Almtuna gjorde inte en enda mål på de två första matcherna med Johan Silwerplatz som huvudtränare. Och det blev en mardrömsstart i mötet mot jumboplacerade Sundsvall.

Efter mål av Eric More och Tobias Lindström hade Sundsvall gått upp till en 2-0-ledning redan efter 7.32.

Men innan första perioden var slut var Almtuna ikapp. Först gjorde i Mattias Guter 1-2 i spel fem mot tre och mindre än en minut senare satte Stefan Gråhns 2-2.

Efter det gick luften ur Sundsvall och Almtuna kunde vinna med segersiffrorna 6-2.