Sirius-målvakten ut på bår – skadad av medspelare

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-14

Johan Barck fick fem minuters utvisning efter att ha träggat 17-åriga Tobias Steineck

AIK körde över Sirius i innebandyns superliga och vann med klara 13–4.

Men matchen överspeglades av utvisningar och skador.

Sirius-målvakten Tobias Steineck fick bäras av planen på bår efter att ha blivit skadad av sin egna medspelare.

– Det är mitt fel att Steineck skadar sig, säger Sirius-spelaren John Barck till UNT.

Sirius 17-åriga målvakt Tobias Steineck blev liggandes i flera minuter efter en smäll i den andra perioden mot AIK.

Läkarteamet kom ut och Steineck fick lämna planen på bår med en misstänkt hjärnskakning.

”Jättetungt”

I situationen som orsakade skadan var det Sirius-spelaren Johan Barck som träffade sin egen målvakt istället för motståndaren David Gillek.

– Jag skulle få bort Gillek framför mål, men missar och kör över Steineck i stället. Jag tror det är mitt knä som träffar hans huvud, säger Barck till UNT.

Barck fick fem minuters utvisning för den hårda tacklingen, som inte ens träffade den tänkte Gillek.

– Det känns jättetungt att åka ut fem minuter när allt jag gör är att skada min målvakt. Det är inte bra, säger Barck.

En till hjärnskakning

I den tredje perioden kom ytterligare en hjärnskakning för Sirius. Fredrik Sandqvist skulle tackla samme Gillek som i den tidigare situationen. Istället var det Sandqvist själv som åkte på en smäll och åkte på en hjärnskakning.

Som att det inte var nog förlorade Sirius med klara 13–4 mot AIK, Kim Nilsson gjorde fyra av AIK-målen.