Dagens namn: Orvar

”Ett gäng tanter som gnäller”

Publicerad 2012-01-08

Matchhjälten sågade Warberg

Hannes Öhman sköt tre mål och avgjorde SM-finalreprisen för Storvreta mot Warberg, men den finländske matchhjälten var mer irriterad på motståndarna än glad över sin egen insats.

De är ett gäng tanter som springer runt och gnäller, säger Öhman till TV4 Sport.

Meriterade målskytten Hannes Öhman var onekligen i centrum när Storvreta besegrade Warberg med 5-4 efter sudden death i en repris på den SM-final som lagen spelade ifjol.

Öhman satt utvisad när Warberg gjorde 1-1, och blev sedan utvisad igen när han gick i vägen för firande Warbergspelare vid målet.

– Jag är besviken på att jag inte kan hålla huvudet kallt och det är det som håller Warberg kvar i matchen. Samtidigt vet jag inte var jag ska ta vägen, säger Öhman till TV4 Sport.

Efter en kort bänkning kom Öhman in i matchen igen, gjorde både 2-2 och 3-3 och hade också dubbla skott i ribban i slutet av matchen innan han avgjorde bataljen på övertid genom att göra 5-4 i tom bur sedan Warberg gått all in för bonuspoängen.

– Det är klart att man är nöjd med extrapoängen för man vill ju inte ge dem något, men jag är inte nöjd med min insats. Jag tycker att vi förlorar en pinne idag, säger Öhman och sågar Warberg rejält.

– Jag tycker att de är ett gäng tanter som springer runt och gnäller. Kolla på en kille som Magnus Svensson, hans käft går hela tiden.

I och med poängtappet så tappade Storvreta förstaplatsen i tabellen till Falun. Samtidigt ramlade Warberg ner under slutspelsstrecket och är nia i tabellen.

AIK är numera inblandat på allvar i bottenstriden i SSL, men skapade andrum då man lyckades besegra nykomlingen och serietian Jönköping med 6-3 på hemmaplan. Jönköping var så nära som 3-4 i den sista perioden, men två mål av landslagsforwarden Kim Nilsson säkrade AIK-segern.

Falun ledde med 4-1, 6-4 och 8-5 på bortaplan mot Umeå City, men segersiffrorna stannade vid blott 8-7. Stjärnan Rasmus Enström svarade för tre av målen för dalmasarna som i och med segern tog över serieledningen från Storvreta.

Seriefyran Caperiotäby är inne i en formsvacka och åkte på fjärde raka nederlaget efter att ha fallit med 6-3 på bortaplan mot seriefemman Linköping. Östgötarna gick upp till en 4-0-ledning efter bland annat två mål av förre juniorlandslagsmannen Jonas Ågren och släppte sedan aldrig greppet om tillställningen.

Dalen tog klivet upp på en slutspelsplats via en 7-3-seger mot seriesexan Tyresö-Trollbäcken. Vid ställningen 2-2 gjorde Dalen fyra raka mål och när Timmy Nyberg skickade in 7-3 i början av sista perioden så var matchen avgjord. Dalen är sjua i tabellen.

Med mindre än två minuter kvar att spela kvitterade bottenlaget Hide-a-lite Mullsjö till 3-3 mot Pixbo Wallenstam, men det skulle ändå inte räcka till poäng. 43 sekunder senare, och med bara dryga minuten kvar att spela, fixade landslagsbacken Martin Östholm 4-3 och en trepoängare för serietrean Pixbo.