Uppdaterad 02.50 | Publicerad 2024-07-28 20.58

Tony Gustavsson lär ha åldrats en del vid sidlinjen.

Hans Australien vände och vann en galen match mot Zambia.

– Vi gav allt och gav aldrig upp, säger Michelle Heyman.

När Zambias Racheal Kundananji nickade in 5–2 mot Australien tio minuter in i andra halvlek hade det stora dramat inte ens börjat.

Med viss hjälp av en skakig Ngambo Musole i Zambias mål lyckades Australien vända och vinna med 6–5 (!).

Har gjort tre hattrick

Både Stephanie Catley och den 36-åriga veteranden Michelle Heyman blev tvåmålsskyttar, och då hann dessutom Caitlin Foord få ett mål bortdömt innan Heymans avgörande kom i den 90:e minuten.

– Vi vill ta medalj. Vi försöker allt vi kan för att ta med oss något hem, säger Heyman till Channel 9.

Noterbart från matchen var också att Zambias Barbra Banda, 24, gjorde hattrick. Något som hon nu gjort tre (!) gånger på karriärens fem OS-matcher.

Behåller chansen

Australien, som leds av Tony Gustavsson, var ifrågasatt och kritiserat efter 0–3-förlusten i OS-premiären mot Tyskland.

Nu har Australien god chans att gå vidare till kvartsfinal. Dock väntar en svår match mot USA i sista gruppspelsomgången.

De två bästa lagen från alla tre grupper går vidare till kvartsfinal. Dessutom går de två bästa grupptreorna vidare.

Senare under söndagskvällen spelades den andra matchen i OS-grupp B. USA vann mot Tyskland med 4–1 och toppar gruppen på sex poäng.

OS 2024 i Paris: Allt om sommar-OS – datum och program