Dalen tog ett stort steg mot slutspel efter att ha besegrat Caperiotäby.

Men två av lagets hetaste lirare kan lämna laget – för nykomlingen Granlo som precis blivit klara för SSL.

– Det är klart man är smickrad, men just nu bryr jag mig faktiskt inte, säger Johan Samuelsson.

Både landslagscentern Johan Samuelsson och toppbacken Robin Nilsberth i Dalen har sina rötter i Sundsvall och har pekats ut som drömvärvningar av storsatsande Granlo

som säkrade sin SSL-plats under lördagen tack vare Team Thorengruppens förlust mot Älvsjö.

I Granlo spelar bland annat Johan Samuelssons bror Anton Samuelsson.

– Det är skoj för Granlo och det är klart att jag känner för dem eftersom det är min moderklubb, säger Johan Samuelsson.

– Jag är smickrad av deras intresse, men ärligt talat så bryr jag mig inte alls nu. Jag har fullt fokus på Dalen. Alla sådana här diskussioner vill jag lägga åt sidan och det tar vi

efter säsongen.

Granlo har gått ut och sagt att man ska försöka locka både Samuelsson och Nilsberth till Sundsvall, men Dalen har också gjort klart att man vill behålla sina nyckelspelare.

Den Granlo-jagade duon är nyckelspelare i Dalen, vilket de inte minst visade i den nödvändiga segern mot Caperiotäby. Med 27 sekunder kvar av matchen kvitterade

Johan Samuelsson till 7-7 vilket tog matchen till övertid, och väl där avgjorde Robin Nilsberth efter tretton sekunder.

Men Samuelssons mål var omdiskuterat då han slog in bollen på volley med en misstänkt hög klubba.

– Det var ett ramaskri från Caperiotäby, och så här i efterhand måste jag vara ärlig och säga att det var en hög klubba. Det är domaren som dömer och jag klagar inte, vi

behövde målet, säger Samuelsson.

Nu har Dalen fem poäng ner till slutspelsstrecket med två matcher och sex poäng kvar att spela om.

– Jag är övertygad om att vi klarar det. Många har sagt att vi formtoppar under försäsongen och är sämst när det gäller, men just nu känns det tvärtom. Vi har bra form

och bra moral i laget, och i ett slutspel kan allt hända.

AIK håller liv i slutspelsdrömmen via en viktig seger mot Umeå City med 5-4. Laget är nu två poäng efter åttan Tyresö-Trollbäcken med två matcher kvar att spela.

Matchen mot Umeå City avgjordes först i slutet. AIK ledde med 4-2 efter två perioder, men Umeå City åt ikapp till 4-4 i sista perioden. Men med fyra minuter kvar så avgjorde

comebackande AIK-veteranen David Blomberg matchen med sitt 5-4-mål.

Umeå City parkerar alltjämt under nedflyttningsstrecket.

För en knapp månad sedan förlängde Storvretas landslagsbackar Mattias Samuelsson och Jesper Berggren sina kontrakt med klubben – och duon visade återigen sin betydelse

i 7-5-segern mot Linköping på bortaplan.

Serieledarna Storvreta var i kommando hela matchen, men mitt i sista perioden hade Linköping ätit sig ikapp till 4-5 och låg således bara under med uddamålet.

Då klev Mattias Samuelsson fram och gjorde 6-4, och i matchens sista minut punkterade Jesper Berggren matchen med sitt 7-5-mål.

Linus Nordgren svarade för tre mål när Helsingborg vann med 8-3 mot Jönköping och därmed är slutspelsplatsen säkrad för skåningarna.

Laget är femma i sammandraget men har bara tre poäng upp till fyran Pixbo med två matcher och sex poäng kvar att spela om. Att bli fyra eller bättre innebär

hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet.

Succélaget Tyresö-Trollbäcken trampar på mot slutspelet och tog en tung seger på bortaplan mot Mullsjö, vilket innebär att man behåller den åttonde och sista slutspelsplatsen i tabellen.

Med två matcher kvar att spela håller laget storlagen bakom sig: AIK är två pinnar efter och Warberg fem poäng efter (men då har hallänningarna en match mindre spelad).