”Vi förbereder oss för slutspel”

Publicerad 2012-01-22

Helsingborg på väg mot toppen

Daniel Johnsson.

Under flera säsonger har Innebandysverige väntat på Helsingborgs kliv i den yppersta SSL-eliten, och kanske är det dags nu. Laget tog ett stort steg mot slutspel efter 3-2 borta mot Linköping.

– Vi förbereder oss för slutspel, säger matchvinnaren Daniel Johnsson.

Helsingborg har satsat friskt i flera säsonger, men inte lyckats resultatmässigt. Ifjol missade man till och med slutspel.

Men nu känns laget på gång.

– Vi har ett riktigt bra lag i år plus en bra ledarstab med rutin, och vi håller på att förbereda oss för slutspel, säger lagets specielle målskytt Daniel ”Magic” Johnsson efter 3-2 borta mot Linköping som innebär att Helsingborg nu är femma i tabellen med tre poäng ner till niondeplatsen.

Det skiljer bara åtta poäng mellan femman och elvan i sammandraget.

– Den här serien är oerhört jämn, jag tror aldrig jag varit med om en sådan jämn serie, det är sexpoängsmatcher hela tiden.

Kan ni gå hela vägen?

– Det är en match i taget som gäller, sedan får vi se.

Daniel Johnsson var själv segerorganisatör mot Linköping där han satte samtliga tre mål, det sista efter en inslagen retur.

– Det var en grymt viktig seger för oss. Vi hade snackat om att ha tålamod innan matchen och det hade vi verkligen. Vi ska inte sälja oss, utan vara tålmodiga för det kommer ge resultat, säger tremålsskytten.

”Magic” har två landskamper på meritlistan och snart tas truppen till Finnkampen ut av nye förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

– Det är klart att man vill vara med där, annars tycker jag inte att det är någon idé att hålla på med elitidrott. För mig är det bara att slita på och hoppas att de gillar vad de ser, säger han.

Stjärnan Kim Nilsson sköt 1-0 för AIK hemma mot Dalen, men sedan sköt gästerna fem mål på mindre än åtta minuter i den första perioden och tog ledningen med 5-1. AIK höll dock på att göra en heroisk upphämtning, men kom till slut aldrig närmare än 6-7, och stockholmarna missade därmed att ta klivet upp på en slutspelsplats. Istället tog sig Dalen förbi AIK i tabellen, och är nu sjua i sammandraget.

Poängsprutan Johan Anderson sköt 1-0 för Jönköping hemma mot Warberg redan efter fyra minuter, men innan den första perioden var över hade hallänningarna vänt på matchen och tagit ledningen med 4-1, och till slut vann gästerna med 9-5. Kim Hadelund och Rikard Eriksson blev tvåmålsskyttar för Warberg.

Caperiotäby har haft en tung tid i serien efter en strålande seriestart, men borta mot Tyresö-Trollbäcken tog laget ett kliv framåt i och med en 4-3-seger efter övertid. Rubrikmannen Mikael Karlsson stod i centrum för Caperiotäby och hade klubban i samtliga av gästernas mål med en fullträff och tre assist, inklusive passningen till Johan Edlunds matchvinnande övertidsmål.

Seriejumbon Sirius tog en nödvändig seger med 4-2 på bortaplan mot bottenkollegan Umeå City och minskade därmed gapet upp till Mullsjö närmast ovanför det negativa strecket till fem poäng. Umeå City ledde med 2-1 efter den första perioden, men Sirius gjorde 2-2 bara 22 sekunder in i den andra akten, och satte sedan 3-2 och 4-2 under matchens två sista minuter.