Stjärnan missade – men tog 68:e segern

Publicerad 2015-12-04

Vonn fortsätter närma sig Stenmark

Lindsey Vonn gjorde en jättemiss – och vann överlägset.

I och med segern i störtloppet i Lake Louise är amerikanskan uppe i 68 världscupsegrar.

Nummer 13 har inget med otur att gör för Lindsey Vonn.

Amerikanskan tog sin första världscupseger i Lake Louise för elva år sedan. På fredagen vann 31-åringen för 13:e gången i den kanadensiska skidorten.

Hon är därmed uppe i 68 segrar och fortsätter att närma sig den svenska legendaren Ingemar Stenmarks rekord på 86.

Vonn visade direkt vem som var snabbast och var långt före vid de inledande mellantidspasseringarna. Då kom den grova missen som borde ha kostat segern. Det gjorde den inte. Amerikanskan fick fart på skidorna igen och var 58 hundradelar före österrikiskan Cornelia Hütter i mål.

Kling på 13:e plats

Kajsa Kling gjorde liksom Vonn en miss i det branta mittpartiet av banan och skrek ut sin frustration när hon förlorade chansen till en topplacering. Hon slutade på en delad 13:e plats. Debuterande Helena Rapaport, tävlingens andra svenska, var 4,88 sekunder efter Vonn på 43:e plats.

I Beaver Creek tog Aksel Lund Svindal sin andra raka seger i störtlopp, den tionde i disciplinen och 28:e totalt. Norrmannen vann också förra helgens super-G i Lake Louise.

Även på andra plats var det norskt. Kjetil Jansrud, 30, var tre tiondelar bakom sin landsman. Fransmannen Guillermo Fayed slutade trea.