Dagens namn: Orvar

Wennerholm: Nu är Färjestad nere i brygga

KARLSTAD. Skellefteå vinner första kvartsfinalen borta mot Färjestad med 3-2 och värmlänningarna är nere i brygga.

Västerbottningarna dominerade totalt och Färjestad måste nu vinna två av de fyra bortamatcherna mot Skellefteå för att överleva till en semi.

Det verkar som om Skellefteå definitivt vänt den negativa trenden mot Färjestad.

Man hade nio raka förluster mot värmlänningarna, när man äntligen lyckades vinna den 26 januari i år.

Nu har Skellefteå vänt helt på statistiken.

Tre raka segrar och total dominans i första kvartsfinalen här i Karlstad.

I första perioden fanns bara ett lag på banan och Färjestad ska vara glada att de kom undan med 1-1

Men utdelningen kom i den andra.

Skellefteå klart bättre

Först genom slutspelsomgångens mest osannolika mål, då slovakiske backen Ivan Majesky trampade rakt genom hela Färjestads försvar, rundande Robin Rahm i målet och satte 2-1.

Sedan när Anders Söderberg fick stå helt oattackerad framför Rahm och trycka in 3-1, just som Färjestad hade haft sin bästa period i matchen och tagit över spelet.

Då var matchen vunnen.

Visserligen tryckte Färjestad på i slutet sedan Kent McDonell reducerat till 2-3, men Skellefteås seger kändes aldrig i fara.