Ilskan mot domaren efter Sveriges rysare

Publicerad 2015-01-22

Var på väg mot vändning

Sverige var på väg mot en jättevändning mot Egypten.

Men matchen slutade oavgjort efter att domaren tagit över.

– Varför ska han ta den platsen och beröva Sverige på sista läget? säger Kanal 5:s expert Per Johansson.

Handboll

Sverige behövde en seger mot Egypten för att slippa mardrömsmotståndarna Tyskland och Danmark. Men det blev ingen lätt match.

Den första halvleken var jämn och ställningen var 10-10 i paus. Men i mitten av den andra halvleken hade Egypten gått ifrån till en femmålsledning, 23-18.

Samtidigt fick Kim Andersson problem med sin skadade axel och fick sätta sig på bänken med en ispåse. Sverige började dock hämta in mål för mål och med fem minuter kvar var ställningen 24-25 efter att Egypten dragit på sig flera utvisningar. Kort senare var det kvitterat.

När Niclas Ekberg sedan gjorde skruvade in sitt tredje raka mål och tionde i matchen tog Sverige ledningen för första gången i andra halvlek.

”Klart att det blir lite känslor”

Med 19 sekunder kvar var ställningen 25-25 och Sverige tog timeout.

– Oavgjort är andraplats i gruppen, sa förbundskapten Ola Lindgren.

Sverige hade bollen och fick frikast med tio sekunder kvar. Domaren klev dock in och ville ändra på muren utan att stoppa klockan vilket gjorde att tiden rann ut och Sverige fick avsluta matchen med frikastet.

– Varför ska han ta den platsen och beröva Sverige på sista läget? Rutinerat domarpar, varför göra så här? Det är massiva protester och det är helt korrekt, säger Kanal 5:s expert Per Johansson.

Efter slutsignalen blev det dessutom grinigt mellan lagen på planen.

– Jag har ingen aning om varför de blev så jäkla sura, säger Fredrik Petersen.