Publicerad 2024-10-25 08.14

Golden State Warriors vann NBA-premiären stort.

Dagen efter matchen blev segern ännu större.

NBA tvingades korrigera resultatet efter en miss.

Med två minuter kvar av tredje perioden satte De’Anthony Melton ett frikast och missade ett i Warriors NBA-premiär borta mot Portland Trail Blazers.

Statistikerna på matchen noterade att Melton missade två frikast i sekvensen – innan de upptäckte felet dagen efter.

Matchen spelades natten mot torsdag svensk tid. Att felet upptäckts och korrigerats, meddelades sent på torsdagskvällen, alltså dagen efter matchen spelats amerikansk tid.

Warriors poängskörd ändrades från 139 till 140 gjorda poäng i premiärsegern och de kunde konstatera en seger med 140–104.

Rekordstor seger

Resultatet är den största premiärsegern någonsin för Golden State Warriors, samtidigt som det var den största förlusten i en premiär för Portland Trail Blazers.

Det är blott fjärde gången i Warriors historia som de nått upp till 140 poäng i en premiär. Laget är innehavare av rekordet för flest poäng i en premiär, då de satte 162 poäng 1990.

Det är sällsynt med fel i poängräkningen i NBA. Lagen har flera anställda statistiker och ligan tillhandahåller granskning av all statistik i realtid, enligt AP.