Timrås svit bruten – efter storspel från veteranen

Publicerad 2020-12-16

16 raka segrar – sedan tog sviten slut för Timrå.

I vägen stod en 32-årig veteran som inte spelat ishockey på 285 dagar.

Christian Engstrand, 32, blev matchhjälte för krisande Vita Hästen som vann med 3–1.

Senast Christian Engstrand spelade ishockey var den 6 mars, i den sista omgången av hockeyallsvenskan. Då vaktade han kassen för Kristianstad i hemmamatchen mot Timrå.

I dag ställdes han återigen mot laget från Medelpad. Denna gång iförd Vita Hästens färger.

Engstrand har varit klubblös sedan säsongen tog slut den 6 mars och blev klar för Vita Hästen för en vecka sedan. Efter att Adam Werner har lämnat och August Hedlund blivit skadad behövde klubben förstärkning och då fanns 32-åringen, som gjorde totalt åtta matcher i Kristianstad i fjol, till förfogande.

Efter att ha förlorat sju av de åtta senaste matcherna fick Engstrand chansen i kassen i bortamötet med Timrå. Och som han spelade.

Storspelade

Hemmalaget, med 16 raka segrar i ryggen, bombade på med skott men det var gästerna som gjorde målen. Totalt slutade det 3–1 till gästerna när Timrå inkasserade första förlusten sedan den 14 oktober.

Marcus Eriksson blev tillsammans med Engstrand stor segerorganisatör. Samtidigt som målvakten tog 34 av 35 skott gjorde Eriksson två av tre mål. Det första kom i mellanakten och betydde 1–0. Hans andra kom i den tredje perioden och blev matchavgörande fram till 3–1 via en styrning.

Vita Hästen fick bara i väg tolv skott på hela matchen, men var väldigt effektiva när lägena väl dök upp.

Parallellt fortsätter Modo att gå tungt i hockeyallsvenskan. Efter att nio spelare och ledare testades positivt för coronaviruset tvingades föreningen att pausa sin verksamhet. Med ett ofrivilligt matchuppehåll på elva dagar åkte Övikslaget till jumbon Kristianstad och förlorade med 5–4. Modo ligger för tillfället tolva i ligan, två poäng före nästjumbon Väsby och fem före just Kristianstad, i en förvisso mycket haltande tabell.

På Hovet inkasserade AIK tredje raka segern via 6–0 mot formsvaga Almtuna. Uppsala-laget åkte på femte raka förlusten efter att bland annat Nicklas Heinerö stått för dubbla fullträffar.