Publicerad 2011-11-18

Sverige slog Spanien i träningsmatch

Gabriella Kains har storspelat.

HELSINGBORG. Sverige tog en imponerande vinst mot Spanien inför dam-VM i handboll.

Segersiffrorna skrevs till 27-19 (15-9) efter starkt försvars- och målvaktsspel och flera positiva besked.

Sverige har inlett sin VM-uppladdning i Norge.

Fredag-söndag spelar man tre landskamper i Möbelringen Cup.

I dag mötte man Spanien och ledde matchen från start till mål.

Bakom segern låg, som så ofta förr, ett starkt 6-0-försvar samtidigt som Gabriella Kain visade att hon utmanar Cecilia Grubbström om att vara förstemålvakt i VM.

Sverige släppte bara in fyra spelmål i första halvlek och gick till pausledning med 15-9.

I andra ryckte man ifrån ordentligt en bit i in i halvleken och dödade matchen.

Segersiffrorna och sättet man vann på imponerar då Spanien är en av nationerna bakom Ryssland, Norge och Frankrike som kan slåss om en semifinalplats i VM.

Anfallsmässigt imponerade framför allt krutpaketet Therese Islas Helgesson med åtta fullträffar (varav tre på straff).

Och så fick vi ett positivt besked kring Linnea Torstensons axel. Storskytten, som inte kunnat skjuta ett riktigt skott på hela hösten, avlossade bössan redan efter 40 sekunder och dundrade in ett par mål utan att få ont – vad det verkade.

Förbundskapten Per Johansson valde att gå runt på mycket spelare men Johanna Ahlm, som spelade en gastkramande dansk cupsemifinal i onsdags, vilade helt och Cecilia Grubbström kom bara in på en straff.

Båtbensskadade Isabelle Gulldén kommer inte att spela något alls i Möbelringen Cup. Hon röntgas först på måndag och ska då få klartecken för VM.