Publicerad 2012-03-20

Mikael Karlsson gav Caperiotäby fördel

Mikael Karlsson.

Mikael Karlsson har varit krasslig i en månad och går på penicillin.

Det hindrade inte artisten från att skjuta tre mål och leda sitt Caperiotäby till seger i första kvartsfinalmatchen mot Dalen.

Vilken form jag är i? Tremålssform, säger matchvinnaren.

Artisten och stjärnan Mikael Karlsson – innebandyns bad boy som är lika känd för sina uttalanden vid sidan av plan som sina konster med bollen – har varit sjuk i en månad och bara tränat sporadiskt.

Tanken var att han skulle matchas sporadiskt i första kvartsfinalmatchen mot Dalen.

Men trots att han går på penicillin så visade stjärnan sitt kunnande med ett hattrick vilket ledde till en 6-5-seger för Caperiotäby.

– Tanken var att jag bara skulle spela i power play, jag hade ingen aning om att det skulle bli mer, säger matchvinnaren.

– Jag gjorde ingen jättematch, men några viktiga mål och att göra mål när det gäller så mycket är alltid skönt.

Stjärnan klev onekligen fram vid rätt tillfällen, och låg bakom två av tre mål inom loppet av en dryg minut i sista perioden vilket säkrade segern eftersom det var då laget gick från 3-2 till 6-2.

Förväntningarna på Caperiotäby har annars varit blygsamma inför kvartsfinalserien. Laget öppnade säsongen strålande, men har sedan dippat totalt och experter har tippat att Dalen ska vinna med 3-0 i matcher.

– Det här är en helt annan sak än att spela i serien. Det här var en viktig seger, men det är trots allt bara 1-0 i matcher så vi tar inte ut något ännu, säger Karlsson.

Pixbo vann grundseriens matcher mot Warberg med 10-5 och 7-1, men i första kvartsfinalmatchen lagen emellan så skrällde Warberg genom att vinna med 5-4 på bortaplan tog därmed kommandot i matchserien.

Warberg ledde med både 3-0 och 4-1, men Pixbo åt ikapp till 4-4 med mindre än fem minuter kvar – men upphämtningen var förgäves. Efter 17.25 avgjorde nämligen förre landslagsmannen Kimmo Eskelinen matchen till Warbergs fördel.

Helsingborg har haft svårt för Falun och bara vunnit en av de tio senaste matcherna.

Trenden höll i sig i första kvartsfinalrundan på bortaplan, trots att Helsingborg ledde med 3-1, 4-2 och kvitterade till 5-5 vilket tog matchen till övertid.

Efter en minut av sudden death avgjorde poängkungen Rasmus Enström matchen med sitt tredje mål för kvällen, och favoriten Falun spelade därmed till sig fördel i kvartsfinalserien.