Femte raka förlusten – fiaskot fullbordat

Sveriges handbollsdamer förlorade fyra raka matcher inför det avslutande betydelselösa mötet mot Sydkorea.

De förlorade den med.

Motivationen räckte inte till.

Sverige förlorade mot Sydkorea med 32-28 och har fullbordat ”fiaskot”.

Fem raka förluster för silvermedaljörerna från EM 2010 – det är ett tungt facit för svensk handboll, trots den mycket svåra gruppen.

Matchen mot Sydkorea började lovande och Sverige spelade ett piggt anfallsspel när de hade ledningen 10 minuter in i matchen.

De slogs för hedern.

Sydkorea växlade upp

Men Sydkorea satte in nästa växel och avslutade första halvlek med en ledning på 16-13.

Andra halvlek blev egentligen aldrig spännande. Sverige såg, av förklarliga skäl, något omotiverade ut under perioder och höll ett avstånd på 4-5 bollar genom stora delar av matchen.

Sydkorea säkrade sin slutspelsplats.

Sverige kom sist i sin grupp med noll poäng efter förluster mot Danmark, Norge, Frankrike, Spanien och Sydkorea.

Nu gäller det för Isabelle Gulldén och de andra svenskorna att landa och ladda om inför framtiden.