Greg Raymer sågar maten och priserna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-28

MONTE CARLO. EPT-finalen är suverän. Men maten i Monaco är dålig och priserna åt skogen för höga, om du frågar Greg Raymer.

– Bara för att man har råd betyder det inte att man vill betala för mycket, säger världsmästaren från 2004.

Greg Raymer har varit på plats i Monte Carlo redan under helgen och föreläst om poker på det poker camp som hölls i PokerStars regi söndag och måndag. Samtidigt laddade han för PokerStars EPT Monte Carlo Grand Final, en turnering som han verkligen gillar.

– Turneringen är välskött, professionellt hanterad. Den har en bra struktur och höga prispengar, det är trots allt en stark drivfaktor inom poker.

”De kan inte göra mat”

Han må älska pokerspelet.

Men detta gäller inte det franska köket, vars mat gärna serveras av mästerkockarna i furstendömet Monaco.

– De kan inte göra mat och allt är alldeles för dyrt. En Coke Light kostar sju euro (över 70 kronor) i minibaren, säger han.

Men du kanske har råd...?

– Bara för att man har råd betyder det inte att man vill betala för mycket.

Låter som rimlig pokermatematik, något som Raymer har stenkoll på då han är en spelare i världseliten. Men lagkamraten Isabelle Mercier i PokerStars tycker att han är lite väl kinkig.

– Han gillar sådan där rejäl mat och mycket. Själv älskar jag maten här, det får gärna vara lite men smaka bra och smakerna är fantastiska här.

Hon fortsätter:

– Min favoritkock är Alain Ducasse som driver restaurangen Café de Paris här i Monte Carlo.

Ute ur turneringen också

Inte nog med att amerikanen Raymer inte gillade maten – han lär inte ha gillat resultatet från tisdagens spel heller. Raymer åkte ut redan under första speldagen. Detta efter att ha haft jobbigt mot PokerStars-kollegan Luca Pagano, som är tvåa totalt efter första dagen, i några potter

Isabelle Mercier, däremot, som bor i Monte Carlo sedan ett år, är vidare till dag 2.

Följ ämnen i artikeln