Drömmål när J-Södra slog Halmstad

Publicerad 2019-08-27

Det var med ett kanonskott hämtat från serietidningsvärlden som Jönköpings Södra besegrade Halmstad med 2–1 på bortaplan.

Smålänningarna tog ledningen i slutet av första halvlek efter att Tom Siwe nickat in en retur och utökade ledningen till 2–0 i början av andra halvlek.

Friidrott

Målskytt med det tidigare nämnda dunderskottet – på halvvolley från långt avstånd – var Jönköpings Södras lagkapten Fredric Fendrich.

– Det är inte så ofta jag skjuter, och inte så ofta jag gör mål, men fantastiskt att se den gå in såklart. Bra träff, säger Fendrich till Jnytt.

Formstarke Rasmus Wiedesheim-Paul reducerade för Halmstad från straffpunkten, men då både Mikael Boman och Sadat Karim brände sina målchanser i slutet av matchen var det J-Södra som lämnade Örjans Vall med tre poäng och en återtagen tredjeplats i superettan. Halmstad ligger på tionde plats.